Ingezonden persbericht


Vanaf februari op BBC Prime: veertiende seizoen Teletubbies

Het veertiende seizoen: 27 afleveringen van 25 minuten

"I think Teletubbies is better than Sesame Street." The Times, UK

De Teletubbies Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa & Po leven en spelen op de heuvels van het magische Teletubbyland waar alles kan gebeuren.

In de serie zie je zowel de wereld van de Teletubbies als filmpjes van echte, vrolijke kinderen op tv-schermen op de buikjes van de Teletubbies.

De serie is wereldwijd een fenomenaal succes en wordt momenteel bekeken door kinderen in 113 landen. Het programma wordt uitgezonden door 109 omroepen en is nagesynchroniseerd in 45 talen. De kijkcijfers van ABC in Australië stegen met 1.200% toen het programma voor het eerst werd uitgezonden. Channel 7 in Thailand bereikte met de serie een marktaandeel van 97%.

Ontmoet de Teletubbies.

Tinky Winky (man) is de grootste Teletubby. Hij heeft een speciaal liedje dat hij graag zingt: Pinkle, winkle, Tinky Winky, pinkle, winkle, Tinky Winky! Tinky Winky houdt van lopen, marcheren, dansen en op de grond vallen. Zij favoriete bezit is zijn speciale rode tas.

Dipsy (man) is de op een na grootste. Ook hij heeft een speciaal lied: Bup-a-tum, bup-a-tum,bup-a-tum! Dipsy houdt van dansen en coole bewegingen en passen. Zijn favoriete bezit is zijn zwart-witte hoed.

Laa-Laa (vrouw)
Laa-Laa is de op een na kleinste Teletubby. Haar favoriete liedje is: Laa-laa-li-laa-laa-li-laa-li-laa!. Laa-Laa houdt van dansen en springen en zingen. Haar favoriete bezit is haar oranje bal.

Po (vrouw) is de kleinste. Haar favoriete liedje is: Fi-dit, fi-dit, fi-dit, fi-dit Fi-dit, fi-dit, fi-dit, fi-dit. Po houdt van dansen, zingen en de dingen doen waar ze zin in heeft. Haar favoriete bezit is roze-blauwe scooter, waarmee ze heel hard rijdt.

Prijzen

Winnaar van de Royal Television Society Award
De Japan Prijs bij de International Education Programme Contest, Tokio Een BAFTA Award voor beste kinderprogramma 1998

Teletubbies characters and logo © and TM 1996 Ragdoll Limited. Licensed by BBC Worldwide Limited.

Voor meer persinformatie: Margarétha Moerkerke
www.ThePublicityCompany.com, t: 020 612 7000, e: margaretha@publicy.nl


---- --