Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NHG- Praktijkaccreditering® voor huisartspraktijk Afferden Lb

Huisartspraktijk Afferden heeft een NHG- Praktijkaccreditering®gekregen. Dit kwaliteitskeurmerk laat zien dat de praktijk actief werkt aan het verbeteren van haar kwaliteit en kan voorzichtig vergeleken worden met de Michelin ster die toegekend kan worden aan restaurants. Huisartspraktijk Afferden is pas de derde praktijk in de provincie Limburg met dit kwaliteitskeurmerk. De medewerkers van huisartspraktijk Afferden zijn hier dan ook trots op.

In het accrediteringstraject is de praktijk getoetst op de huidige kwaliteit. Deze bleek op alle onderdelen ruim boven het gemiddelde van de huisartspraktijken in Nederland te liggen. Het medisch handelen en de praktijkvoering en -organisatie zijn doorgelicht. Hieruit bleek dat huisartspraktijk Afferden met name goed scoort als het gaat om de behandeling van Diabetes Mellitus, Longziekten (Astma en COPD) en het risicomanagement voor Hart en Vaatziekten. Daarnaast werd het aantal aan de praktijkassistentes gedelegeerde taken met betrekking tot chronische ziekten en preventie hoog beoordeeld. Ook de organisatie van de praktijk scoorde goed met bijvoorbeeld het laboratorium aanbod (prikken voor het laboratorium van het Maasziekenhuis op de praktijk) en het goed navolgen van de landelijke richtlijnen voor huisartsgeneeskundig handelen. Ook is er een enquête onder patiënten van deze praktijk gehouden, waarin zij hun oordeel over de kwaliteit van de praktijk en het werk van de huisarts hebben gegeven. Er kwam naar voren dat patiënten met name positief waren over de mogelijkheden een afspraak op korte termijn te kunnen krijgen en de mogelijkheid om steeds dezelfde huisarts te kunnen zien. Minder positief waren patiënten over de telefonische bereikbaarheid, al ligt ook op dit punt de tevredenheid van de patiënten hierover boven het landelijke gemiddelde.

Voor de toekomst heeft de praktijk een aantal verbeteringsplannen opgesteld, waarmee zij haar kwaliteit de komende tijd nog weer zal verhogen. Zo is het sinds kort voor Diabetes patiënten mogelijk om in samenwerking met een Diabetes Verpleegkundige de instelling op insuline in de huisartspraktijk te doen in plaats van in het ziekenhuis en zal de behandeling van hypertensie geënt worden op onlangs nieuw verschenen richtlijnen. Ook is er een plan om de telefonische bereikbaarheid te verbeteren.

Wat heeft de patiënt eraan?
In huisartspraktijk Afferden wordt systematisch en continu gewerkt aan kwaliteitsverbetering van de huisartsenzorg. Met de NHG-Praktijkaccreditering® is dit nu ook duidelijk voor de patiënt! In een geaccrediteerde praktijk wordt de mening van de patiënt over de kwaliteit van zorg gevraagd. Een prettig idee.

Op donderdag 1 februari wordt het kwaliteitskeurmerk aan de huisartspraktijk en, symbolisch, aan de oudste en jongste patiënt van de praktijk, uitgereikt door wethouder Ben Buiting van de gemeente Bergen. De feestelijke bijeenkomst vindt plaats van 16.15-17.00 uur in de praktijk in Afferden.

Noot, niet bestemd voor publicatie

Meer informatie
U bent van harte uitgenodigd om tijdens de feestelijke bijeenkomst op 1 februari aanwezig te zijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans Peter Jung, huisarts, tel. praktijk 0485-531842, mobiel 06-12145476. Praktijk adres: Veerweg 6, 5851 AP Afferden. Voor meer informatie over NHG- Praktijkaccreditering® kunt u de website www.praktijkaccreditering.nl bezoeken.


---- --