Ingezonden persbericht


Ontdek & beleef de ontwikkelingen voor blinden en slechtzienden Talloze mogelijkheden voor 'Als zien een probleem wordt'

HOUTEN, 1-2-3 FEBRUARI - Het aantal blinden en slechtzienden zal de komende jaren schrikbarend stijgen. Gelukkig zijn er heel veel mogelijkheden om het leven makkelijker en prettiger te maken. Dat is te zien én te beleven tijdens de ZieZo-beurs op 1, 2 en 3 februari in het Euretco Expo Center te Houten. De toegang is gratis!

ZieZo 2007 wordt georganiseerd door brancheorganisatie ZieZo en de Stichting Oogfonds Nederland. Het thema van deze twaalfde ZieZo-beurs is: 'Als zien een probleem wordt'. Nederland telt momenteel ruim 320.000 slechtzienden. Dit aantal groeit naar 440.000 slechtzienden in 2020. Op de beurs presenteren leveranciers, opleidingscentra en hulpverleners de laatste ontwikkelingen en nieuwste snufjes en wordt de Oogfonds Ontdek & Doe hal gelanceerd.

Beurshal

Kom eens kennismaken met een puppy en een volwassenen geleidehond van een geheel nieuwe soort, of met voetballen met verminderd zicht. Voor veel mensen met een teruglopend gezichtsvermogen wordt lezen een probleem. Op de beurs worden de nieuwste ontwikkelingen gepresenteerd: van een elektronisch vergrotende zakloep met camera tot de 'My Reader', een automatisch leesapparaat die tekst 'voorleest'. Verder op de beurs: een pratende maatbeker, GPS-blindengeleidestok, mp3-speler voorzien van reliëftoetsen, een aangepaste PDA voor spraak en tekst, via een webradio luisteren naar gesproken lectuur en nog veel meer. De beurs biedt praktische producten en diensten die de kwaliteit van leven voor visueel gehandicapten aanzienlijk verbeterd. Kijk, doe en laat je informeren op de ZieZo-beurs 2007!

Oogfonds Ontdek & Doe Hal

Doe mee met langlaufen, fotograferen of bloemschikken. In de Oogfonds Ontdek & Doe hal kan er worden kennisgemaakt met verschillende vrijetijdsactiviteiten. In de kunst/ hobbyhoek kunnen bezoekers speksteen snijden en voelschilderijen maken. In de sporthoek zijn er onder meer workshops judo, goalball en Nordic Walking. Verder in de Oogfonds Ontdek & Doe Hal: een luisterhoek, kinderhoek, kookhoek en nog veel meer.

Bezoek de beurs!

De beurs vindt plaats van donderdag 1 tot en met zaterdag 3 februari in het Euretco Expo Center, Meidoornkade 24, 3992 AE in Houten. ZieZo is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.ziezobeurs.nl .

Achtergrondinformatie

Stichting Oogfonds Nederland zet zich als nationale fondsenwerver actief in voor visueel gehandicapten in Nederland. De Stichting is in 1948 opgericht in Utrecht. Het Oogfonds heeft meer dan 46.000 donateurs en werft fondsen voor onder meer belangenbehartiging, wetenschappelijk onderzoek en toegankelijkheid (lectuur, internet, gebouwen en openbaar vervoer). Stichting Oogfonds Nederland voert het CBF keurmerk. Voor meer informatie zie www.oogfonds.nl.

Vereniging ZIEZO is een brancheorganisatie van bedrijven, die de ontplooiing van mensen met een visuele functiebeperking wil stimuleren door gebruik te maken van technologische producten. De vereniging wil dit doel bereiken door het verzamelen van informatie over de verkrijgbaarheid van deze producten en diensten, het geven van demonstraties en het stimuleren van ontwikkelingen op dit gebied.