SP Tilburg


Openbare info-bijeenkomsten SP Tilburg inzake wietteelt

29-01-2007 * De SP organiseert deze week twee openbare bijeenkomsten over gereguleerde wietteelt. De fractie is één van de zes partijen die daarover onlangs een voorstel bij de gemeenteraad indienden. Sindsdien krijgt de partij veel vragen hierover en blijkt de onduidelijkheid groot te zijn. Op donderdagavond 1 februari en zatermiddag 3 februari organiseert de SP fractie daarom informatiebijeenkomsten.

SP fractievoorzitter Johan van den Hout: "Wij staan nog steeds volledig achter dit plan. Maar we hebben wel wat uit te leggen. Veel mensen denken dat we hiermee softdrugs legaliseren of dat het voor jongeren makkelijker of aantrekkelijker wordt om te gaan blowen. Dat is niet het geval, het voorstel gaat over de 'achterdeur' niet over de 'voordeur' van de coffeeshops. Dat willen we graag uitleggen, ik denk dat we dan veel misverstanden uit de wereld kunnen helpen".

Op donderdagavond 1 februari om 20.00 uur organiseert de SP fractie een info-bijeenkomst in buurthuis De Boomtak (Boomstraat 81, Tilburg), en op zaterdagmiddag 3 februari om 14.00 nog zo'n bijeenkomst in het SP pand aan de Piushaven 29.

Iedereen is daar van harte welkom, iedereen met opmerkingen of vragen over het voorstel om de teelt van wiet in Tilburg te reguleren kan hier terecht. "Ik begrijp heel goed dat mensen zich zorgen maken over drugsgebruik onder jongeren en ik deel die zorg ook. Juist daarom is het goed om het gesprek aan te gaan, om te zien wat we kunnen doen om enerzijds criminaliteit en overlast zoveel te beperken en tegelijkertijd ervoor te zorgen dat minder jongeren te veel wiet roken". Zie ook:

* Raadsmeerderheid stelt wietplan op