Gemeente Utrecht

31 januari 2007

Expertmeeting helikopterhaven en -vliegen

De gemeenteraad van Utrecht nodigt u uit voor de expertmeeting helikopterhaven en -vliegen op donderdag 1 februari van 14.00 tot 17.30 uur. De gemeenteraad wil door deze expertmeeting meer inzicht krijgen in de voor- en nadelen van het vervoer per helikopter.

De helikopter wordt steeds meer gebruikt als vervoermiddel voor zowel personen als vracht. Ook in en om Utrecht merken we dit, er zijn in 2006 plannen ingediend voor landingsplaatsen op twee locaties in Leidsche Rijn. Om meer inzicht te krijgen in de voor- en nadelen van het vervoer per helikopter houdt de gemeenteraad een expertmeeting. Het doel van de expertmeeting is om de raad zoveel mogelijk informatie te leveren op het gebied van helikopterhavens en - vliegen. Het gaat dan vooral om de rol en bevoegdheden van de gemeente en de gemeenteraad, de regels en wetten die gelden, de verwachte toekomstige ontwikkelingen in de markt voor helikoptervervoer en de milieuaspecten; met name luchtkwaliteit en geluid.

De hoorzitting vindt plaats op donderdagmiddag 1 februari van 14.00 tot 17.15 uur in de raadzaal van het Stadhuis, Korte Minrebroederstraat 2. Dagvoorzitter is mevrouw Alice van Rooij, voorzitter van de raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling.

Programma

· 14.00 uur Opening

· 14.05 uur Korte introductie door D66 raadslid Gerda Oskam, initiatiefneemster van deze expertmeeting.

Hierna volgen vier inleidingen. Na elke inleiding is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

· 14:10 uur Inleiding door Monique Beernink en Jan de Rooij, respectievelijk inspecteur en adviseur van de Inspectie Verkeer en Waterstaat, Toezichteenheid Luchthavens en Luchtruim.

· 14:35 uur Inleiding door prof. dr. Hugo Roos, emeritus hoogleraar Logistiek management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, Faculteit der Economische Wetenschappen.

· 15:00 uur Inleiding door mr. dr. Hanneke van Traa-Engelman, juridisch deskundige.

· 15:25 uur Korte pauze

· 15:40 uur Inleiding door ir. Roland Wijnen, onderzoeker bij de TU Delft op het gebied van luchthavenplanning (o.a. geluid).

· 16:10 uur Gelegenheid tot discussie.

· 17:15uur Afsluiting met een drankje.

U kunt deze expertmeeting bijwonen. Deze is ook rechtstreeks te volgen via StadsTV en de radio, frequentie FM 103.4 of via internet: www.utrecht.nl/gemeenteraad/vergadering-online.

Noot voor de media

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de commissiegriffier, Andrea Berghuizen.

E-mail Griffie.gemeenteraad@utrecht.nl

Telefoon 030 - 286 13 78

Met vriendelijke groet,

Marlies Trooster

secretaresse

Griffie Gemeenteraad Utrecht

( 030-2861069, 2 030-2861518,

8 <:mailto:m.trooster>m.trooster@utrecht.<:mailto:m.trooster>nl


* Postbus 16200, 3500 CE Utrecht

O Bezoekadres: Korte Minrebroederstraat 2, kamer 1.07

Bereikbaar op di t/m vrij
<:blocked::blocked::blocked::mailto:n.lourens>