Provincie Noord-Holland

Campagne Statenverkiezingen van start


1-2-2007

Op 7 maart 2007 mogen alle Noord-Hollanders van 18 jaar en ouder naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen. Om de kiezer te laten zien wat er bij de Statenverkiezingen op het spel staat, start op 1 februari de verkiezingscampagne van de provincie.

Zo kan iedereen vanaf 1 februari terecht op een speciale website met uitgebreide informatie over de verkiezingen en de politieke partijen waarop gestemd kan worden. Inwoners die zelf politieke ambities hebben, kunnen in de huid van een lijsttrekker kruipen en de hoofdrol spelen in een internetfilmpje of hun eigen campagneposter ontwikkelen. Voor de zwevende kiezer staan vanaf 8 februari de stemwijzer en een programmavergelijking klaar.

Niet te missen
Via advertenties in bussen, trams, uitgaansgelegenheden, bibliotheken en op de radio worden Noord-Hollanders geattendeerd op de verkiezingen. Op 19 februari start op RTV Noord-Holland in het kader van de verkiezingen het televisieprogramma Noord-Holland kiest. Lijsttrekkers van deelnemende politieke partijen ontmoeten elkaar op locatie en discussiëren ter plaatse over regionale issues. Het programma wordt op maandag tot en met vrijdag rond 20.20 uur en 22.20 uur uitgezonden. Eind februari verschijnt tevens een programmavergelijking op de provinciale pagina in de huis-aan-huisbladen.

Noord-Hollanders kunnen bij de Provinciale Statenverkiezingen op 7 maart kiezen uit tien politieke partijen: PvdA; VVD; CDA; GroenLinks; SP; D66; ChristenUnie-SGP; Ouderenpartij NH/VSP; Noord-Holland Anders / De Groenen en de Partij voor de Dieren. In hun programmas doen de verschillende partijen onder andere uitspraken over de kwaliteit van de jeugdzorg, de voorzieningen in kleine dorpen, de toekomst van Schiphol, waar in Noord-Holland meer windmolens geplaatst kunnen worden en of we het Groene Hart vol moeten bouwen of juist open moeten laten. Ook de politieke partijen zelf zullen komende weken actief campagne voeren om hun standpunten voor het voetlicht brengen.