Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Nieuwe winnaars op Bossche KWPN menavond

31/01/2007

Den Bosch, 31 januari 2007
De Nederlandse twee-en vierspanrijders hebben vanavond een schitterend visitekaartje afgegeven tijdens de derde KWPN menavond in de Brabanthallen in Den Bosch. Toon Jochems nam voor het eerst deel en zette direct de tweespanrubriek naar zijn hand. Voor Koos de Ronde was het derde keer scheepsrecht, hij won voor de eerste maal in zijn carrière deze drukbezochte menavond.

Er werd in beide rubrieken op het scherpst van de snede gestreden en toptijden werden keer op keer verbeterd. Tweespanrijder Toon Jochems uit Etten-Leur profiteerde met de merries Jelle (E.ramano x Journalist) en Mandy (Excellent x Procureur) van het foutje van zijn naaste concurrent Tom Engbers en sleepte de overwinning in de wacht. De op winst staande Engbers liep in het heetst van de strijd tegen een pechballetje aan waardoor de 20-jarige menner naar de derde plaats duikelde. Gerard Leijten eindigde met zijn gelegenheidsspan, bestaande uit de ruinen Harry en de ZZ-licht gereden Oran (Gabor x Pele) mede dankzij een perfect gereden foutloze rit op de tweede plaats.

Bij de vierspannen ging de winst na een zeer spannende strijd naar Wereldbekerfinalist Koos de Ronde. De Ronde, wiens vader Piet verantwoordelijk was voor het parcours en zelf ook meedong, sloot de eerste manche winnend af. In de tweede omloop voerden Edwin van der Graaf en Mark Weusthof de druk behoorlijk op door scherpe tijden neer te zetten, maar De Ronde bleef mede dankzij een nieuw voorpaard in zijn span wederom foutloos. De winnaar van de Wereldbekerwedstrijd in Stockholm heeft sinds begin deze week de 8-jarige ruin Charly op stal staan, afkomstig uit het Wereldbekerspan van Theo Timmerman. Met Charly hoopt De Ronde de snelheid en continuïteit in zijn voorspan te kunnen waarborgen. Vanavond was een uitstekende testcase en De Ronde besloot direct na zijn overwinning om de ruin in te zetten tijdens de Wereldbekerfinale in Gothenburg over drie weken. Mark Weusthof eindigde op de tweede plaats, voor Edwin van der Graaf.

De Ronde's collega-vierspanrijder en Wereldbekerfinalist Ijsbrand Chardon voorzag vanavond het publiek van leuk en technisch commentaar als co-commentator naast speaker Bert de Ruiter. Chardon gunt zijn indoorpaarden momenteel welverdiende rust na de Wereldbekerwedstrijden in Leipzig en Amsterdam.