Gemeente Schouwen-Duiveland


Datum

woensdag 31 januari 2007

H. Uil, 0111 452317

AANVRAGEN FONDS VAN KAZERNERING

Het Fonds van Kazernering biedt ook dit jaar weer de mogelijkheid van financiële steun voor eenmalige sociaal-culturele activiteiten (of uitgaven), die in Zierikzee worden gehouden of die in ieder geval gericht zijn op de inwoners van Zierikzee. In het bijzonder wil het fonds die zaken ondersteunen, die niet in aanmerking komen voor subsidie. In 2007 is een bedrag van ongeveer duizend euro te verdelen. Wie in aanmerking wil komen voor een bijdrage uit het fonds kan voor 1 april een aanvraag indienen bij het Fonds van Kazernering. In 2006 kreeg de Stichting intocht Sinterklaas Zierikzee 200 euro voor twee zwarte pietenpakken. De Werkgroep Mozart-festival ontving 200 euro ter bestrijding van de onkosten van een optreden van talentvolle kinderen. Bibliotheek De Stolpe in Zierikzee werd 100 euro in het vooruitzicht gesteld voor een wedstrijd om het lezen te stimuleren. Honderd euro werd toegewezen aan de Stichting Vrienden Nieuwe Kerk Zierikzee voor een tentoonstelling. Kinderboerderij De Punt in Zierikzee kreeg 250 euro voor een nieuwe ezel. Tenslotte was er 200 euro toegekend voor Bewonersclub `De Veste' in Zierikzee voor wandversieringen.
Het Fonds van Kazernering bestaat in Zierikzee sinds 1811. Vroeger werd met geld uit dit fonds de kosten van inkwartiering van militairen betaald. Nu geeft het fonds tegemoetkomingen voor allerlei sociaal culturele activiteiten in Zierikzee. Het bestuur van het fonds wordt gevormd door een commissie van beheer. Twee leden (M.R. de Pagter-ten Kate en B.W.M. Troost) zijn afkomstig uit de gemeenteraad. De overige twee leden zijn L.J. van Gastel en H. Uil. Administrateur van het fonds is A.J. Geleijnse.
Wie een aanvraag wil indienen, kan een brief schrijven aan het Fonds van Kazernering, p.a. Postbus 5555, 4300 JA Zierikzee. Deze aanvraag moet voor 1 april zijn ingediend en een zo duidelijk mogelijke omschrijving geven van het doel of de activiteit waarvoor de tegemoetkoming wordt aangevraagd. Zo mogelijk moeten de begroting voor 2007 en de rekening over 2006 van de instelling of vereniging worden bijgevoegd.