Via Vista gratis toegang tot 215.000 producten

Central point europe b.v.

Amstelveen, 1 februari 2007 - Central Point, online aanbieder van computerproducten, heeft als eerste retailer een gadget voor het besturingssysteem Windows Vista gebouwd waarmee gebruikers direct toegang krijgen tot het assortiment van het bedrijf. Via de zogenoemde Vista Sidebar gadget op hun desktop kunnen de klanten van Central Point direct zoeken in het assortiment van 215.000 computerproducten van 1.000 merkfabrikanten.

De introductie van het nieuwe besturingssysteem Windows Vista is ook het begin van de strijd om de desktop. Windows Vista heeft een breed beeldscherm op de desktop. Aan de rechterkant van de desktop staat Windows Sidebar. Dat is een balk waarop de gebruiker vijf gadgets kan plaatsen waarmee hij snel toegang kan krijgen tot zijn favoriete applicaties. In de praktijk zullen gebruikers daar bijvoorbeeld Google opzetten, of hun favoriete deejay.

Brian Speelman, directeur van Central Point, legt uit waarom zijn bedrijf zo snel een gadget heeft ontwikkeld voor de Windows Sidebar. 'Als wij in de toekomst een belangrijke rol willen spelen als leverancier van computerproducten, dan moeten wij bij onze vaste klanten op de desktop kunnen staan.'

De Windows Vista Gadget is vanaf vandaag gratis te verkrijgen via www.centralpoint.nl/vistagadget/.

Over Central Point
Central Point werd opgericht in 2002 door de huidige eigenaren Brian Speelman en Sebastiaan Hooft. In korte tijd bouwde deze online aanbieder van computerproducten een indrukwekkend assortiment op. Het telt maar liefst 215.000 producten van 1.000 merkfabrikanten. Dankzij een geautomatiseerd systeem levert Central Point binnen 24 uur tegen scherpe prijzen. Het aantal vaste klanten ligt nu boven de 60.000. Op de website www.centralpoint.nl vinden zij niet alleen de nieuwste typen van diverse producten, maar ook de minder bekende. Bij de service van computers is het vaak een probleem om aan oudere versies van producten te komen. Dat deze aanpak van Central Point aanslaat bij het bedrijfsleven blijkt uit het aantal bezoekers van de site. Dat ligt nu op ruim 40.000 per dag. Twee van de drie klanten komen uit het midden- en kleinbedrijf.