Gemeente Sneek


Veel belangstelling Effe Buurte 2006

In 2006 hebben bewoners van 60 straten in de gemeente Sneek een straatfeest georganiseerd, deels gesubsidieerd door de gemeente Sneek.

De meeste aanvragen voor de subsidie ontving de gemeente voor straatfeesten in Ysbrechtum. Ook vanuit de wijken De Zwette en De Loten kwamen veel subsidieaanvragen binnen. De subsidie, ten bedrage van 125,- is voornamelijk gebruikt voor het organiseren van straatbarbecues.

De subsidiëring geschiedt in het kader van het project "Effe Buurte". Dit project, mede mogelijk gemaakt door Patrimonium Sneek en Woningstichting de Wieren, is gericht op het versterken van sociale samenhang in straten en wijken. Alle straatactiviteiten gericht op ontmoeting en kennismaking komen in aanmerking voor deze subsidie. Te denken valt aan een straatfeest, straatbarbecue, straatschoonmaakactie of een spelletjesmiddag.

Ook in 2007 kunnen inwoners van de gemeente Sneek in aanmerking komen voor de subsidie van 125,-. Aanvraagformulieren zijn te downloaden van de gemeentelijke website, of af te halen bij het gemeentehuis en bij wijk- en dorpshuizen.

© copyright 2007 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 31-1-2007