Gemeente Delft

Prijs voor DOK

Gemeente Delft en DOK winnen grote prijs met het meest bijzondere dorpsplein van Nederland!

DOK is dit jaar weer in de prijzen gevallen bij de Innovatie Stimulans Bibliotheekvernieuwing 2007. Afgelopen dinsdag werd in Den Haag door de ISB-jury onder leiding van Prof. Owen Mckenzie bekend dat het door de gemeente Delft voor DOK ingediende project "DOK Agora - Storyboard of my Life" een prijs heeft gewonnen en is gehonoreerd. DOK werd in deze bijeenkomst een van de meest innovatieve en vernieuwende bibliotheken van Nederland genoemd.

De bibliotheek krijgt steeds meer taken in de sterk veranderende maatschappij. Het door het rijk ingeroepen Procesbureau Bibliotheekvernieuwing wil door middel van toekenning van subsidies bibliotheken stimuleren om tot vernieuwende ideeën te komen en deze uit te voeren. Dit doet het bureau in nauw overleg met gemeenten, provincies, rijksoverheid en de bibliotheekbranche. De subsidie komt van het rijk en wordt aan de Gemeente Delft verleend voor het project dat DOK heeft ingediend.

DOK AGORA - Storyboard of my life is het meest aansprekende dorpsplein van Nederland. In een state of the art multimediale setting delen de mensen hun eigen verhalen als op de vroegere agora, de plek waar het sociale leven zich afspeelde. Daar werden verhalen overgedragen, spellen gespeeld, wijsheid en kennis verspreid. DOK AGORA - Storyboard of my life is letterlijk een multimediale plaats in de bibliotheek: een ruimte van 10 meter lang en 3 meter hoog waar iedere bezoeker m.b.v. muurvullende video- en Lcdschermen en hoogwaardige geluidsapparatuur zijn eigen, tijdelijke tentoonstelling bijv. over en ter ere van hun 80 jarige oma kunnen organiseren het zgn. 'Storyboard of my Life'. En ieder kan er zijn verhaal kwijt. Van vereniging tot individu, van eigen videoclip tot fotoshoot. Een levend wandschilderij. Maar ook met ruimte voor discussie en debat door het projecteren van stellingen en meningen. En in te zetten als gameroom van de toekomst. Met speciaal daarvoor ontwikkelde software via een website of mobiele telefoon kunnen mensen zelf tijd en plaats reserveren om dat wat ze willen delen met anderen kwijt te kunnen. Ieder kan daar weer op reageren. Deze verhalen en reacties worden gebundeld en uitgerold via een aparte website en een 2 wekelijks landelijk televisieprogramma. DOK AGORA geeft ruimte aan de civil society in een unieke mediamix met de bibliotheek als venster naar buiten. Het is volgens de jury "user generated content" in optima forma.

Naar verwachting zal het DOK AGORA - Storyboard of my life in de loop van 2007 in gebruik worden genomen.