Gemeente Rotterdam


---

Nr. 13
1 februari 2007

Licht openbare gebouwen vijf minuten uit

Rotterdam schakelt de openbare verlichting van het stadhuis, het museum Boijmans van Beuningen en het Maritiem Museum donderdagavond 1 februari van 19.55 uur tot 20.00 uur uit. Rotterdam benadrukt hiermee het belang van een goed milieu.

Met de symbolische uitschakeling van de verlichting onderstreept Rotterdam het belang dat de stad hecht aan effectieve maatregelen tegen negatieve gevolgen van de klimaatontwikkeling. Het initiatief om de verlichting vijf minuten uit te schakelen, komt van de Franse organisatie L'Alliance pour la planète. In Parijs presenteren experts van de Verenigde Naties deze week een rapport over de klimaatontwikkeling.

De gemeente Rotterdam kiest voor een ambitieus milieubeleid, dat een gezonde en veilige woon-, werk- en leefomgeving oplevert. Rotterdam is met zijn haven wereldspeler op het gebied van energie en heeft met zijn regionale partners de ambitie om deze positie om te zetten in 'The world capital of de CO2 free energy'. Doel is halvering van de CO2 reductie in 2025.

Verder is Rotterdam op 7 december 2006 toegetreden tot de Large Cities Climate Leadership Group. De betrokken steden werken nauw samen met het Clinton Climate Initiative, dat gericht is op het vinden van praktische en meetbare oplossingen in de strijd tegen klimaatverandering.

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam