Heijmans N.V.

Heijmans realiseert onderwijsgebouwen in Wageningen, Utrecht en Groningen - Totale opbrengst ruim ¤ 35 miljoen

's-Hertogenbosch - Heijmans Bouw heeft opdracht gekregen voor de realisatie van drie onderwijsprojecten in Wageningen, Utrecht en Groningen. In opdracht van Wageningen Universiteit en Researchcentrum (WUR) bouwt Heijmans een nieuw gebouw voor onderwijs, onderzoek en kantoorvoorzieningen. Voor Hogeschool Utrecht verzorgt Heijmans de nieuwbouw en renovatie van de Faculteit Natuur & Techniek. In Groningen is de bouw gestart van een nieuw atrium voor Hanzehogeschool. De totale verwachte opbrengst van de drie projecten is ruim ¤ 35 miljoen.

Nieuw researchgebouw Universiteit Wageningen
Het project omvat de nieuwbouw van een hoofdgebouw in combinatie met een centraal servicegebouw en omvat 24.100 m2. Het hoofdgebouw bestaat uit vijf bouwlagen met meerdere inpandige atria met een totale oppervlakte van ca. 20.700 m2. Het servicegebouw bestrijkt twee bouwlagen met een oppervlakte van ca. 2.400 m2. Ook wordt een losstaand hydraulicalaboratorium gerealiseerd dat uit één nieuwe bouwlaag bestaat met een oppervlakte van ca. 550 m2 en een bouwlaag waarbij sprake is van een ruimtelijke herindeling. In de gebouwen komen onder meer onderwijs- en kantoorvoorzieningen en laboratoriuminrichtingen en -installaties. Burgers Ergon - sinds januari 2007 onderdeel van Heijmans - is geselecteerd voor het realiseren van de elektrotechnische installaties van het hoofdgebouw. Voor het hydraulicalaboratorium realiseert Burgers Ergon de elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties. De totale aanneemsom voor de werkzaamheden van Heijmans Bouw en Burgers Ergon bedraagt ruim ¤ 24 miljoen waarvan circa ¤ 3 miljoen voor de installaties. Het project zal naar verwachting medio 2008 opgeleverd worden.

Nieuwbouw en renovatie Faculteit Natuur & Techniek Hogeschool Utrecht Vorig jaar is een start gemaakt met de asbestsanering en de sloop van een deel van het faculteitsgebouw Natuur & Techniek van de Hogeschool Utrecht. In februari start Heijmans Bouw met de realisatie van het nieuwbouwgedeelte. Het project omvat in totaal 5.500 m2 nieuwbouw en 6.400 m2 renovatie. De aanneemsom voor het project is circa ¤ 8,5 miljoen. Het project wordt naar verwachting in juli 2008 opgeleverd.

Nieuwbouw atrium Hanzehogeschool Groningen
In Groningen verzorgt Heijmans Bouw de nieuwbouw van het atrium voor de Hanzehogeschool. Het atrium telt 2.100 m2 . De aanneemsom van dit project bedraagt circa ¤ 4 miljoen.



Heijmans N.V.