Gemeente Rotterdam

Nr. 15
1 februari 2007

Werkzaamheden trambaan Nieuwe Binnenweg uitgesteld

De geplande werkzaamheden voor aanpassing van de tramrails op de Nieuwe Binnenweg gaan voorlopig niet door. Dit is door de RET besloten na een overleg met gemeentelijke diensten en de ondernemers van de Nieuwe Binnenweg.

De aanpassing was bedoeld om de tramrails op de Nieuwe Binnenweg geschikt te maken voor de Citadis-trams 21 en 23. Vanwege werkzaamheden aan het Kruisplein, kunnen trams vanaf deze zomer niet over de West-Kruiskade rijden en wordt de Nieuwe Binnenweg als omleidingroute gehanteerd. De tramrails op de Nieuwe Binnenweg zijn echter in principe niet geschikt voor Citadis-voertuigen.

De RET zal nu toch de Citadis-trams over de Nieuwe Binnenweg laten rijden, maar dan met aangepaste snelheid en onder begeleiding van veiligheidsmedewerkers om het vervoer veilig te laten verlopen. De bedoeling is om op langere termijn de rails op de Nieuwe Binnenweg alsnog aan te passen. Dat moet dan gepland worden in goed overleg met winkeliers en bewoners.

Wethouder Baljeu (o.m. Verkeer en Vervoer) is tevreden met deze oplossing: "Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de wensen van de ondernemers van de Nieuwe Binnenweg. Door trams met gematigde snelheden en onder begeleiding te laten rijden, wordt bovendien de veiligheid gewaarborgd."

noot voor de redactie/