NOVA


01-02-2007

Afluisteren zonder grenzen
De Italiaanse justitie luistert Italiaanse maffiosi in Nederland af. Dat lijkt prima, want boeven trekken zich niets aan van grenzen. Maar het mag niet. Tenminste, als het gebeurt buiten de Nederlandse justitie om, zonder een zogenaamd rechtshulp-verzoek. Maar zo lijkt het wel te gebeuren, dat blijkt uit stukken die advocaat Inez Weski in haar bezit heeft.

Brand!
Jan van der Heyden. Niet alleen de naam van een Amsterdamse straat, maar ook een 17de-eeuwse schilder. Een 'generaale brandmeester' van Amsterdam, de brandweercommandant. Hij vond de brandslang uit en schilderde talloze branden. Vanaf morgen organiseert het Rijksmuseum in Amsterdam de eerste monografische tentoonstelling over Jan van der Heyden in Nederland sinds 1937. NOVA ging vast kijken.

De opwarming van de aarde
Morgen presenteert de VN een nieuw rapport over de opwarming van de aarde. In dit zogeheten IPCC-rapport staat het onomwonden: menselijk handelen is zeer waarschijnlijk de oorzaak van de opwarming. Milieuorganisaties hebben opgeroepen vanavond om acht uur symbolisch vijf minuten het licht uit te doen. NOVA gaat kijken wat er nog brandt.

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht


----------