Centric KSI

PERSBERICHT

Heerenveen, 1 februari 2007

Oranjewoud versterkt rol in landelijk gebied met Groenland

Ingenieursbureau Oranjewoud B.V. breidt zijn marktpositie in het landelijk gebied sterk uit met de samenwerking en overname van Groenland Beheer BV uit Leersum. Groenland is een advies- en ingenieursbureau voor de reconstructie en herinrichting van het landelijke gebied. De samenwerking die gebaseerd is op een volledige overname over vijf jaar, onderstreept de ambities van Oranjewoud.

De behoefte aan recreatie, hoogwaardig groen, kwalitatieve bebouwing en waterberging in het landelijk gebied neemt steeds meer toe. Daarnaast treden in de landbouw ingrijpende verschuivingen op. Groenland Beheer begeleidt en adviseert deze ontwikkelingen met name in de particuliere sector.

Door de samenwerking en overname van Groenland Beheer kan Oranjewoud een grote rol spelen in de gebiedsontwikkeling. "De diensten van Groenland zijn complementair aan die van Oranjewoud. Daarnaast ondersteunt de overname onze ambitie om de omzet in dit segment te vergroten", aldus John Zegwaard, directeur van de divisie Ruimte & Mobiliteit.

Groenland
Groenland Beheer behoudt haar eigen naam en identiteit en blijft vanuit haar centrale vestiging in Leersum opereren. Onder de vlag van Oranjewoud wordt Groenland in staat gesteld om een grotere rol te gaan spelen bij de veranderingen in het landelijk gebied die op stapel staan.

Uitstekende startpositie Oranjewoud
Oranjewoud gaat een boeiend jaar tegemoet. Nieuwe acquisities worden niet uitgesloten. Zegwaard: "De economie trekt aan en het vertrouwen van onze opdrachtgevers neemt toe. Kortom: we hebben een uitstekende startpositie om de organisatie verder uit te bouwen."



Centric KSI