Gemeente Goirle


R.P.B.M. Brekelmans benoemd als nieuwe gemeentesecretaris in Goirle

Het college van B & W van de gemeente Goirle heeft vanmorgen de 37-jarige heer mr. R.P.B.M. Brekelmans (Rob) benoemd als nieuwe gemeentesecretaris. De heer Brekelmans is momenteel nog gemeentesecretaris van de gemeente Lith. Hij zal uiterlijk 1 mei in dienst treden bij de gemeente Goirle.

Burgemeester Rijsdorp maakte de benoeming meteen na het collegebesluit bekend en sprak van een feestelijke mededeling. "Feestelijk omdat we - binnen de door ons gestelde termijn - een jonge, energieke nieuwe gemeentesecretaris hebben benoemd met veel ervaring en die past binnen het Goirlese plaatje".

Brede ervaring
De nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Goirle heeft een brede ervaring opgebouwd in diverse bestuurlijke functies. Als gemeentesecretaris van Lith (65 medewerkers) gaf hij onder meer leiding aan het organisatie-ontwikkelingstraject, een cultuurveranderingstraject en de implementatie van een nieuwe, (platte) organisatiestructuur. Op dit moment bevindt de gemeente Goirle zich midden in een soortgelijk traject.

Bestuursadviseur
De huidige waarnemend gemeentesecretaris (sinds 1 februari 2006) en sectordirecteur Welzijn de heer Joop Neervens (58 jaar) wordt bij het aantreden van de nieuwe gemeentesecretaris benoemd in de functie "Bestuursadviseur in algemene dienst". In die hoedanigheid gaat hij de nieuwe gemeentesecretaris inwerken en de burgemeester, het college en desgevraagd de nieuwe gemeentesecretaris adviseren.