Gemeente Wijk bij Duurstede


Gemeente dringt aan op wegwerken achterstanden CIZ

Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) behandelt voor de gemeente de aanvragen van inwoners voor woonvoorzieningen, vervoersvoorzieningen, rolstoelen, scootmobielen en de Hulp bij het huishouden. Van het CIZ heeft de gemeente het bericht ontvangen dat er op dit moment achterstanden zijn bij het verwerken van de aanvragen. De gemeente heeft het CIZ aangespoord deze achterstanden zo snel mogelijk weg te werken. Zo heeft het college van burgemeester en wethouders laten weten dat de oplopende wachttijden onacceptabel zijn en dat de verwerking van aanvragen op korte termijn weer op orde moet zijn.

Het is op dit moment dus mogelijk dat u bij het aanvragen van één van bovengenoemde voorzieningen langer dan gebruikelijk moet wachten op uw voorziening. Normaal gesproken mag de behandeling van een aanvraag niet langer dan 6 weken duren, tenzij het een zeer complexe aanvraag betreft. Mocht een vertraging dringende problemen voor u opleveren, dan kunt u het beste contact opnemen met het CIZ via tel. 0900-1838. U kunt er ook voor kiezen een formele klacht in te dienen bij het CIZ. U kunt deze sturen naar: CIZ, kantoor Maarn, Postbus 87, 3950 AB Maarn.

Als u vragen heeft over dit artikel, dan kunt u contact opnemen met Suzanne van de Gein of Bianca Espeldoorn (beleidsmedewerkers Welzijn) via tel. 595595.



info@wijkbijduurstede.nl
tel : 0343 595595
fax: 0343 595599
Bezoek adres:
Karel de Grotestraat 30
Post adres:
Postbus 83
3960 BB