Nieuw bureau voor geschreven communicatie in ICT-branche


HAARLEM, 20070201 -- De ICT-branche heeft met KINXX (www.kinxx.nl) een bureau voor geschreven communicatie erbij gekregen. Het bureau staat garant voor een journalistieke benadering van communicatie. Focus in de boodschap. De juiste argumenten om klanten te overtuigen. En vermijding van overbodige clich?s. "Teveel informatie en een te brede boodschap is niet goed voor de effectiviteit van een boodschap," zegt KINXX-oprichter Koen Stegeman (37). "De kunst is om een kernboodschap te formuleren, de juiste informatie erbij te selecteren, en deze informatie doelgericht naar voren te brengen." Dit principe is gangbaar binnen de journalistiek, maar is ook voor communicatiedoeleinden een zeer effectieve manier van werken.

"Ik zie in de ICT-markt dat een journalistieke benadering van geschreven communicatie nog niet zo gangbaar is," zegt Stegeman. "Dat is jammer, want de boodschap in advertorials, klantcases en brochures wordt op deze manier juist veel sterker naar voren gebracht. Informatie die een klant recht in het hart en in zijn behoeften raakt, moet je niet in een tekst verstoppen. Die moet je naar voren halen, zodat een klant je verhaal van voren naar achteren wil lezen. Een verhaal dat zonder focus voortkabbelt, nodigt niet uit om te gaan lezen."

KINXX wil met deze werkwijze de content van ICT-leveranciers graag helpen invullen en aanscherpen. "Met name de content waarbij een vertaalslag gemaakt moet worden," zegt Stegeman. "Van ogenschijnlijk ingewikkelde onderwerpen naar het management-, c.q. businessbelang voor afnemers." Inmiddels heeft KINXX al verschillende leveranciers geholpen om geschreven communicatie-uitingen te realiseren, waaronder IBM, Cisco en Cadmes.


Over KINXX
KINXX is een bureau voor geschreven communicatie. Gespecialiseerd in informatie- en communicatietechnologie (ICT), met name business-to-business. KINXX is een onderneming van Koen Stegeman. Van oorsprong journalist met een opleiding in Communicatiewetenschap. In het verleden werkte hij in redactionele en eindredactionele functies bij Computer Reseller News en Algemeen Dagblad. Daarnaast heeft hij als freelance journalist ervaring met bladen zoals Computable, CRN, Tijdschrift voor Marketing, Adformatie, Communicatie, Management Team en Panorama.





KINXX