Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging


28-09-2006
Patiëntveiligheid vraagt kennis en leiderschap

Op donderdag 1 februari 2007 organiseert het Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging het LEVV Congres in de Haagse Hogeschool in Den Haag. Het thema dit jaar is 'patiëntveiligheid vraagt kennis en leiderschap'.

Verschillende sprekers zetten uiteen hoe kennis en leiderschap van verpleegkundigen en verzorgenden voor een betere patiëntveiligheid kunnen zorgen. De dagvoorzitter is drs. Jenneke van Veen, hoofdinspecteur Verpleging en Chronische Zorg bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Sprekers zijn onder andere prof. dr. Johan Legemaate, hoogleraar Gezondheidsrecht aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en Magda van Korlaar, verpleegkundig bestuurder Academisch Medisch Centrum te Amsterdam.

Het middagprogramma bestaat uit de Hanneke Hillmann lezing en de uitreiking van de LEVV Innovatie prijs, opgedragen aan Jan Bastiaanse. De Hanneke Hillmann lezing wordt gehouden door drs. Cathy van Beek, lid van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit, NZa. De LEVV Innovatieprijs gaat naar een initiatief van verpleegkundigen of verzorgenden dat bijdraagt aan een betere kwaliteit van de zorg.

Voor meer informatie over het congres kunt u contact opnemen met Myriam Crijns via m.crijns@levv.nl of 030 2919039.