Peter Res in expertpanel sportvoeding IAAF


HEEMSKERK, 20070201 -- Deze week heeft Peter Res een uitnodiging ontvangen om zitting te nemen in de expertcommissie van de "IAAF Consensus Conference on Nutrition for Athletics". De voedingskundige werd uitgekozen om zijn resultaten bij de opleiding van het Internationaal Olypmisch comité: IOC diploma in Sports Nutrition. Er zijn 35 vooraanstaande wetenschappers en specialisten uitgenodigd voor het panel.

De IAAF heeft 12 onderwerpen gedefinieerd en heeft drie auteurs per onderwerp uitgenodigd. Res heeft het onderwerp "Nutrition for middle distance running" toegewezen gekregen. Samen met Trent Stellingwerff uit Zwitserland en Mike Boit uit Kenia zal de Heemskerker een artikel schrijven en het materiaal presenteren op de conferentie. Het artikel zal gaan over voeding voor training en voor wedstrijden, herstel bij voorronden tijdens kampioenschappen en supplementen voor middenlange afstand.

In 1995 is er een soortgelijke conferentie geweest en de uitkomsten van die conferentie worden in de praktijk wereldwijd nog veel gebruikt. De IAAF vond echter dat het tijd was voor een update van de gegevens. Er is in ruim tien jaar veel vooruitgang geboekt in het onderzoek naar sportvoeding.

De uitkomsten van de bijeenkomst moeten uiteindelijk leiden tot: een "consensus statement" (korte verklaring waar de experts het nu over eens zijn), een boek met alle artikelen dat wordt gepubliceerd als bijlage bij een wetenschappelijk tijdschrift en lesmateriaal voor coaches en atleten.

Res: "Ik ben zeer vereerd met deze uitnodiging. Het is voor mij een unieke kans om aan te schuiven bij de beste onderzoekers van de wereld en om nog beter te worden in mijn vak".

De conferentie is van 18 tot 20 april 2007 op het hoofdkwartier van de IAAF in Monaco.

www.sportvoedingsadvies.nl





Ingezonden persbericht