International Film Festival Rotterdam

36th International Film Festival Rotterdam

24 januari - 4 februari 2007

PERSBERICHT onder EMBARGO tot 19 januari 2007, 17.00 uur

Slotfilm IFFR 2007: The Prestige van Christopher Nolan

Zaterdagavond 3 februari sluit het International Film Festival Rotterdam de 36e editie af met de thriller The Prestige, de nieuwe film van Christopher Nolan met in de hoofdrollen Hugh Jackman, Christian Bale, tweevoudig Oscarwinnaar Michael Caine, Scarlett Johansson en David Bowie. Tijdens de festivaleditie van 1999 won Nolan voor zijn speelfilmdebuut Following een VPRO Tiger Award. The Prestige is vanaf 8 februari te zien in de Nederlandse bioscopen.

Christopher Nolan (Following, Insomnia, Memento, Batman Begins) presenteert in The Prestige een magisch verhaal over twee illusionisten die door hun onderlinge rivaliteit verwikkeld raken in een levenslange strijd om macht en status. Vanaf het eerste moment dat ze elkaar ontmoeten, zijn Robert Angier (Hugh Jackman) en Alfred Borden (Christian Bale) elkaars concurrenten. Hun aanvankelijk vriendschappelijke competitie evolueert tot een bittere rivaliteit die hen tot gezworen vijanden maakt . Bedrog en jaloezie voeren de boventoon tijdens hun ontmoetingen die niet alleen gevaarlijk zijn, maar soms zelfs dodelijk. De magiërs brengen met hun kunsten zelfs de levens van degenen die hen omringen in gevaar. The Prestige zit vol dubbele bodems en onverwachte wendingen. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van het Londen van rond de eeuwwisseling (1900).

Het programma van het 36e International Film Festival Rotterdam is te vinden op op www.filmfestivalrotterdam.com. In de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 januari start de online ticketverkoop via www.filmfestivalrotterdam.com om 0.00 uur. Vanaf zaterdag 20 januari, 09.00 uur zijn tickets te koop aan de festivalkassa in de Doelen. Tickets kosten 8 Euro, met een Tijgerpas 5 Euro (de Tijgerpas is verkrijgbaar voor 20 Euro; met CJP, OV Studentenkaart, Studenten UITpas en Rotterdampas 10 Euro). Het laatste nieuws over het programma en kaartverkoop is altijd te vinden op www.filmfestivalrotterdam.com.

(einde persbericht)

Noot aan de redactie (

International Film Festival Rotterdam