Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Drentse Fiets 4Daagse 2007 op Fiets- en Wandelbeurs Oud-wielrenner Erik Dekker aanwezig als eregast

Diever, maandag 29 januari 2007 - Tijdens de Fiets- en Wandelbeurs 2007 in de RAI in het weekend van 3 en 4 februari geeft ook de Drentse Fiets 4Daagse 2007 acte de presence. In de stand van Marketing Drenthe geeft de organisatie allerlei informatie over de Drentse Fiets 4Daagse. Op zaterdag 3 februari is voormalig topsporter Erik Dekker aanwezig om handtekeningen uit te delen.

Nieuwe ambassadeur voor 4Daagse
Erik Dekker is aanwezig op zaterdag 3 februari tussen 14.30 en 16.30 uur bij de Drenthe-stand. Op deze zaterdag stelt de Drentse Fiets 4Daagse ook haar nieuwe ambassadeur voor aan pers en publiek. Deze bekende Nederlander heeft zich bereid verklaard zich de komende tijd te willen inzetten voor het grootste fietsevenement van Nederland.

Met Kunst- en Fietswerk
Zo luidt dit jaar het thema van de Drentse Fiets 4Daagse, die van 10 tot en met 13 juli plaatsvindt. Vanuit de vaste startlocaties Assen, Emmen, Hoogeveen, Diever en Meppel ontdekt u al fietsend kunst in Drenthe in al haar vormen. De routes leiden bijvoorbeeld langs bekende en minder bekende kunstwerken, waarbij 'Bartje' vast niet zal ontbreken!

Ieder zijn eigen route in zijn eigen tempo
Vanuit één van de vaste startlocaties stapt u elke dag op voor een toerfietstocht van 40 of 60 km. Ook kunt u meedoen met de CarrouselRoute, waarbij u telkens vanuit een andere startplaats een route fietsen. Speciaal voor kinderen zijn er de KinderActiefRoutes van ongeveer 30 km. Minder validen kunnen deelnemen aan de RollOnRoute. Veilige routes met alle faciliteiten voor mensen die gebruikmaken van een scootmobiel of rolstoel. De echte fietsfanaat doet mee met de Fiets 4Daage Sport Edition met de Proloog, de 80/100 km Routes en de ATB 4Daagse. En tot slot is er het Fiets 4Daagse Arrangement Lingen, een vierdaagse fietstocht van Emmen naar het Duitse Lingen en weer terug met drie hotelovernachtingen op basis van logies/ontbijt in Lingen.

Meer informatie vindt u op www.fiets4daagse.nl en www.outdoordrenthe.nl.

Andere Outdoor Drenthe evenementen in 2007 zijn:
Fietsen ohne Grenzen: 17 t/m 19 mei
Friday Night Skate: 6 juli
Skate 2Daagse: 7 en 8 juli
Proloog van Drenthe: 8 juli
Hondsrug Marathon: 23 september

Outdoor Drenthe
De Drentse Fiets 4Daagse is een Outdoor Drenthe Evenement. Outdoor Drenthe, een initiatief van het Recreatieschap Drenthe in Diever, organiseert in Drenthe allerlei sportieve activiteiten. Daarnaast biedt Outdoor Drenthe het hele jaar door een uitgebreid pakket aan actieve routes in Drenthe, zoals toerfiets- en mtb-routes, skeelertochten, kinderfietsroutes, wandelroutes en men- en ruiterroutes. Deze routes kunt u online bestellen via www.vakantieprovincie.nl. Meer informatie over het Recreatieschap Drenthe vindt u op www.recreatieschapdrenthe.nl, www.fietsprovincie.nl en www.fietstotaalplan.nl.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht