Gemeente Wijk bij Duurstede

Burgemeester trots op leerlingen!

Op donderdag 1 februari vond de maandelijkse veegactie weer plaats. De burgemeester is samen met de leerlingen van de basisscholen de Windroos en de St. Jozefschool de wijk "De Heul" gaan schoonmaken.

Scholen
"Het was een feest om met die enthousiaste leerlingen te werken", aldus burgemeester Swillens. Basisschool de Windroos heeft een idee verzonnen om het afval bij de hangplek achter garage Beijer tegen te gaan. Wat dat idee is, blijft nog een verrassing. De school gaat het verder uitwerken, zodat de gemeente het daarna kan gaan uitvoeren.

Veel zwerfafval
De burgemeester is zich wild geschrokken van het afval in de wijk. Het Dorestadplantsoen was redelijk schoon, maar vooral in de straten zelf lag er veel zwerfafval. Guus Swillens: "Het is onbegrijpelijk wat er voor de huizen ligt. Zo waait het papier weg als mensen dat niet bundelen voor de papierinzameling en liggen er veel flesjes en blikjes op de grond. Op een enkele plek kieperen mensen zelfs vuil over hun balkon. Dit kan gewoon écht niet zo."

Impressie van de dag
Om een idee te krijgen wat er op zo'n veegdag allemaal gebeurt, kunt u kijken op de onderstaande foto's. De volgende actie vindt plaats begin maart, de exacte datum wordt nog bekendgemaakt.

Foto's: Zie het origineel



info@wijkbijduurstede.nl
tel : 0343 595595
fax: 0343 595599
Bezoek adres:
Karel de Grotestraat 30
Post adres:
Postbus 83
3960 BB