Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

't Harde - rijbewijs beginnend bestuurder ingenomen
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag (04/02) het rijbewijs van een 25 jarige vrouw uit Ede (Gld) ingenomen, omdat zij als beginnend bestuurder met 0.8 promille alcohol op achter het stuur zat.

Surveillerende agenten controleerden de automobiliste rond 04.00 uur op de Eperweg op het gebruik van alcohol. Uit de blaastest bleek dat de vrouw teveel had gedronken. Ademanalyse op het politiebureau wees 0.8 promille uit. Voor een beginnend bestuurder geldt dat het rijbewijs wordt ingenomen bij een alcoholpromillage van 0.8 promille of hoger. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Harderwijk - politie houdt 2 verdachten van inbraak aan
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag (04/02) twee mannen aangehouden op verdenking van inbraak.

De politie kreeg rond 0.30 uur de melding dat er was ingebroken bij een bedrijf aan de Daltonstraat en dat de beveiligingsbeamte hierbij was bedreigd. De verdachten zouden zijn weggereden in een rode personenauto. Gewaarschuwde agenten in de omgeving zagen de auto even later met hoge snelheid over de Harderwijkerweg richting Nunspeet rijden en na een korte achtervolging konden de verdachten worden aanhouden in Hulshorst. De verdachten, een 23 jarige jongeman uit Barneveld en een 21 jarige jongeman uit Oldenzaal, zijn ingesloten voor nader verhoor.


Ermelo - rijbewijs beginnend bestuurder ingenomen
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag (04/02) het rijbewijs van een 21 jarige beginnend bestuurder ingenomen voor rijden onder invloed.

Agenten zagen de jongeman rond 04.30 uur met hoge snelheid rijden over de Telgterweg. Ze zijn hierop achter de automobilist aangereden om hem te controleren op gebruik van alcohol. Uit de blaastekst bleek dat de bestuurder teveel had gedronken, hij is hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar gaf ademanalyse 1.0 promille aan. Voor een beginnend bestuurder geldt dat het rijbewijs wordt ingenomen bij een alcoholpromillage van 0.8 promille of hoger. Tegen de bestuurder is procesverbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingenomen.


Hattem - fietser op de vlucht
De politie heeft zaterdagavond (03/02) een fietser aangehouden die op de vlucht sloeg nadat agenten hem een stopteken hadden gegeven voor het niet voeren van verlichting.

Agenten zagen de jongen, een 16 jarige Zwollenaar, zonder verlichting fietsen op de Zuiderzeestraatweg vanuit Zwolle. Toen ze hem hiervoor een stopteken gaven, ging de jongen er als een bezetene vandoor. Hij keerde om en fietste slingerend, tegen het verkeer in, tussen auto's door over de kruising met de Geldersedijk om vervolgens via een tuinpad bij een woning aan de parallelweg van de Geldersedijk in een tuin terecht te komen. Daar werd hij aangehouden. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt en hij wordt doorverwezen naar een jeugdcriminaliteit preventieproject.
---- --