Politie Gelderland-Zuid

Kerkdriel: vier gewonden na ongeval

Kerkdriel, 04-02-2007 o Zaterdagavond vond een ernstig ongeval plaats op de Paterstraat in Kerkdriel. Hierbij raakten vier inzittenden van een auto gewond waarvan één ernstig. Alle gewonden zijn naar ziekenhuizen gebracht. De bestuurder had vermoedelijk te veel gedronken.

Rond kwart voor tien zaterdagavond kwam een melding binnen dat op de Paterstraat in Kerkdriel een auto tegen een boom was gereden. Er zou sprake zijn van meerdere gewonden en de auto zou inmiddels in brand staan. Hulpverleningsdiensten gingen direct groot materieel ter plaatse.
Toen de politie op de plaats van de aanrijding kwam was de eerste brandweerauto er al. Gelukkig hadden omwonenden de brandende auto al grotendeels geblust met eigen brandblussers. De man die de auto bestuurde bleek een 29-jarige man uit Velddriel te zijn. Bij een blaastest bleek dat hij vermoedelijk gedronken had. Hij werd licht gewond overgebracht naar een ziekenhuis in Den Bosch. Daar is van hem een bloedproef afgenomen.

Een inzittende van de auto bleek er ernstig aan toe. Voor hem kwam het Mobiel Medisch Team ter plaatse. Dat zorgde er voor dat dit slachtoffer ter plaatse geopereerd werd. Dit slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum in Utrecht.

Twee andere passagiers zijn per ambulance overgebracht naar ziekenhuizen in Den Bosch.
Van de slachtoffers is nog geen identiteit bekend. Het betreft allen mannen met de Poolse nationaliteit.

Oorzaak

De afdeling Verkeersongevallen Analyse stelde een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval. Daaruit blijkt dat de auto waarschijnlijk met zeer hoge snelheid door de aanwezige chicane heeft gereden. Hierbij is de bestuurder de macht over het stuur kwijt geraakt en is vervolgens tegen de boom gereden.