Ingezonden persbericht

Vanavond in Reporter:
Nederland, islamitisch missieland

Zondag 4 februari 2007, 22.15 uur op Nederland 3
(Herhaling dinsdag 6 februari 2007, 09.40 uur op Nederland 2)

In Rotterdam wordt de grootste moskee van Nederland gebouwd. Een steenrijke sjeik uit Dubai - Hamdan Al Rashid Al Maktoum - steekt vier miljoen euro in het project. "Steeds meer mensen in Europa willen moslim worden, dat is geen geheim," zegt zijn zaakgelastigde, Mirza Al Sayegh, in Reporter.
Lees verder

Persbericht: Westermoskee in Duitse handen
De Westermoskee in Amsterdam komt in handen van het Duitse hoofdkantoor van de Turks-islamitische organisatie Milli Görüs. Dat staat in een geheim contract, dat in het bezit is gekomen van het televisieprogramma Reporter. Het bestuur van het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes en de bij de bouw betrokken woningbouwvereniging Het Oosten hadden met de Turkse gemeenschap afgesproken dat de Westermoskee "onafhankelijk" zou blijven van Milli Görüs in Keulen. Het Europese hoofdkantoor staat te boek als een conservatieve organisatie.
Lees verder

Nieuwe moskee kan niet zonder buitenlandse hulp
De komende jaren worden ruim zeventig moskeeën gebouwd of drastisch verbouwd. Moskeebesturen kunnen de soms miljoenen kostende gebedshuizen niet uit eigen middelen betalen. Ze nemen hun toevlucht tot bedeltochten langs moskeeën in binnen- en buitenland.
Lees verder

'Zonder minaret is het net een planetarium'
Sinds in 1955 in Den Haag de eerste moskee in Nederland werd gebouwd, is er veel veranderd. Zeker de afgelopen twintig jaar zijn er veel moskeeën bij gekomen: de teller staat anno 2007 op ongeveer vijfhonderd. Hoe staan deze moskeeën in het Nederlandse landschap? Met architect Maarten Kloos (1947), directeur van het Amsterdamse architectuurcentrum ARCAM, reizen we met die vraag in het achterhoofd langs een aantal moskeeën in Nederland.
Lees verder
Zie het origineel