Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 30 januari 2007

Kwaliteitsslag voor parkeergarage De Vest

Parkeergarage De Vest wordt gerenoveerd. In verband hiermee is de garage gesloten van maandag 5 tot en met donderdag 8 februari. De parkeergarage wordt overzichtelijker, krijgt betere en energiebesparende verlichting en ziet er netter en mooier uit door gebruik van materialen van goede kwaliteit.

Met de renovatie van parkeergarage De Vest doet de gemeente Alkmaar opnieuw een gooi naar de Espa-award. Dit kwaliteitskeurmerk ontving de gemeente reeds voor parkeergarage de Karperton, die in 2003 een totale gedaanteverwisseling heeft ondergaan. Ook parkeergarage De Vest krijgt nu een kwaliteitsslag. Belangrijk uitgangspunt daarbij is de sociale veiligheid en klantvriendelijkheid. Om het gevoel van veiligheid voor de bezoeker te vergroten, wordt meer overzicht gecreëerd en komen er meer camera's bij de in- en uitgangen te hangen. Ook wordt een betere verlichting aangebracht. De verlichting heeft een hoge lichtopbrengst en is tegelijkertijd energiebesparend. Met name de parkeerplaatsen worden beter verlicht, zodat bezoekers bij het in- en uitstappen geen last meer hebben van donkere hoeken. Ook de ventilatie wordt gemoderniseerd.

De trappenhuizen en lifthallen hebben de afgelopen weken een flinke facelift ondergaan, waarbij gebruik is gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen als natuursteen, staal en glas. De uitgang tot het centrum is vergroot. Trappenhuis "Centrum" en de lifthallen zijn voorzien van t brede schuifdeuren, waardoor de parkeergarage beter toegankelijk is voor mensen met een kinderwagen of rolstoel. Hier staan ook de betaalautomaten, oplaadautomaten voor de chipknip en een frisdrankautomaat.

In verband met het aanbrengen van de nieuwe verlichting is parkeergarage De Vest gesloten van maandag 5 tot en met donderdag 8 februari. Vergunninghouders kunnen als alternatief in de garage Kanaalschiereiland parkeren. Zij hebben hierover inmiddels een brief ontvangen.