Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Edenaar opgepakt na bedreiging met vuurwapen

Publicatiedatum: 5-2-2007 10:38:17

EDE - Op de Marktstraat in Ede heeft de politie zondagochtend een 32-jarige Edenaar opgepakt wegens bedreiging en verboden wapenbezit. De man wordt ervan verdacht kort daarvoor een 20-jarige plaatsgenoot met een vuurwapen te hebben bedreigd. Bij de Edenaar werd een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. De man is ingesloten.

Het slachtoffer waarschuwde rond kwart voor elf de politie nadat hij door de Edenaar zou zijn bedreigd. Volgens het slachtoffer had hij op straat bij een flat staan wachten toen de Edenaar naar buiten kwam en hem zou hebben aangesproken. Daarbij zou hij op een gegeven moment een vuurwapen of iets wat daarop leek uit zijn jas hebben gepakt. Agenten konden de man op aanwijzen van het slachtoffer in de buurt aanhouden. Het wapen bleek de Edenaar op de grond te hebben gegooid. Wat de aanleiding tot de bedreiging is geweest is nog onduidelijk en wordt nader door de politie onderzocht. De aangehouden Edenaar was mogelijk wel onder invloed van drank. Beide mannen bleken elkaar niet te kennen, aldus de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Brandje Panormahoeve mogelijk aangestoken

Publicatiedatum: 5-2-2007 10:35:39

BENNEKOM In restaurant Panoramahoeve in Bennekom heeft zondagmiddag een brandje gewoed. Op dat moment waren er ongeveer 300 gasten aanwezig die het pand veilig konden verlaten. Door brandweer en politie zijn sporen aangetroffen die de mogelijkheid van brandstichting aannemelijk maken. De politie zoekt dan ook getuigen.

Omstreeks kwart over vier ontdekten medewerkers van het restaurant dat er brand was in een van de herentoiletten. Daarop besloot het personeel alle aanwezige gasten te evacueren en werd de brandweer gewaarschuwd. De brand was snel geblust, alleen de toiletruimte had daardoor brand- en waterschade opgelopen. Het restaurant moest vanwege het incident sluiten. Op basis van aangetroffen sporen vermoedt de politie dat er sprake is van brandstichting. Getuigen, die kort voor het uitbreken iets verdachts hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie op 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Lunterenaar met auto in de sloot, rijbewijs ingevorderd
Publicatiedatum: 5-2-2007 10:34:35

LUNTEREN - De politie heeft zondagmiddag het rijbewijs van een 24-jarige Lunterenaar ingevorderd nadat hij met zijn wagen in de sloot was beland. De man bleek onder invloed van alcohol te hebben gereden maar was zelf ongedeerd gebleven. Het ongeval gebeurde even voor vijf uur toen de Lunterenaar door nog onbekende oorzaak op de Postweg de macht over het stuur verloor en van de weg raakte. Daarbij reed hij twee verkeersborden omver en belandde de wagen op zijn kop in de sloot. Gewaarschuwde agenten troffen slechts een omstander die vertelde dat de bestuurder weg was om een sleep te regelen. Toen de Lunterenaar even later terug kwam roken de agenten alcohol waarop de man werd aangehouden. Bij ademonderzoek werd vastgesteld dat hij onder invloed was met een alcoholpromillage van 1,39. Dat is voor beginnende bestuurders zoals in dit geval ruim zes keer teveel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie pakt rijbewijs Puttenaar af na snelheidsovertreding
Publicatiedatum: 5-2-2007 10:34:02

NIJKERKERVEEN - De Nijkerkse politie heeft zondagavond het rijbewijs afgepakt van een 25-jarige Puttenaar nadat hij betrapt was op een snelheidsoverschrijding van meer dan 50 km/u. Agenten zagen de man rond half elf met hoge snelheid over de Amersfoortseweg in Nijkerkerveen rijden en zetten de achtervolging in. Daarbij werd de Puttenaar geklokt met een snelheid van 130 km/u op het weggedeelte waar maximaal 60 is toegestaan. De man werd aan de kant gezet en moest direct zijn rijbewijs inleveren. Tegenover de politie had de Puttenaar verklaard dat hij een kennis achterna was gereden. Volgens zijn zeggen had hij geen 130 gereden maar gaf wel toe hard gereden te hebben.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Resultaten aangekondigde verkeerscontroles Ede/Bennekom
Publicatiedatum: 5-2-2007 10:33:01

EDE/BENNEKOM Door het verkeershandhavingsteam van de politie Gelderland-Midden zijn zondag twee verkeerscontroles gehouden in Ede en Bennekom. Daarbij werden in totaal 29 bekeuringen uitgedeeld. De controles waren van te voren aangekondigd op www.verkeershandhaving.nl .

In Ede werd tussen kwart over drie en kwart over vier onder meer op snelheid gecontroleerd op de Maanderdijk. Van de 195 passanten reden er 14 harder dan was toegestaan. Hoogst gemeten snelheid was 105 km/u waar maximaal 60 is toegestaan. Eén bestuurder werd bekeurd voor het rijden zonder gordel. Op de Dr. W. Dreeslaan in Bennekom werden 14 van de 622 gecontroleerde bestuurders bekeurd wegen te hard rijden. Hoogst gemeten snelheid hier was 116 km/u (waar maximaal 80 is toegestaan). Er werd tevens toezicht gehouden op het rijden door roodlicht maar dat leverde geen overtredingen op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053