Persberichten Lekstroom, 12.15 uur

Utrecht, 05-02-2007

Rijbewijs kwijt
NIEUWEGEIN - Een 26-jarige man uit Tiel is zondag 4 februari zijn rijbewijs kwijt geraakt omdat hij met een snelheid van 158 km/uur een politieauto inhaalde.

De man reed omstreeks 09.00 uur over de Rijksweg A2 ter hoogte van Nieuwegein richting Utrecht en had waarschijnlijk niet door dat hij een onopvallende videoauto van de politie inhaalde. Agenten zetten hem aan de kant van de weg en vorderden zijn rijbewijs in.

Auto te water
BENSCHOP - Een 32-jarige vrouw uit Montfoort is zondag gewond geraakt nadat ze met haar auto in het water aan de Provincale weg N210 belandde.

De politie kreeg omstreeks 11.30 uur de melding dat een auto te water was geraakt. Door onbekende oorzaak is de automobiliste de macht over het stuur verloren. Toen de politie ter plaatse kwam verleende een omstander eerste hulp. De vrouw was met haar auto in een ondiepe sloot beland en klaagde over pijn in haar rug en nek. Ze is per ambulance naar het St. Antoniusziekenhuis vervoerd. De auto is weggetakeld.

Aanhouding openlijk geweld
NIEUWEGEIN / VIANEN - In de vroege morgen van zondag 4 februari heeft de politie zestien jongeren aangehouden voor openlijk geweldpleging. Verschillende jongeren hadden met elkaar gevochten en er werden ook diverse aangiften gedaan.

Omstreeks 05.30 uur kreeg de politie de melding dat aan de Schouwstede een jongeman in elkaar zou zijn geslagen. Politie kwam ter plaatse en zag dat een 21-jarige man uit IJsselstein op de grond lag. Hij was door een groep jongeren belaagd, geslagen en geschopt. In Nieuwegein waren de daders reeds gevlucht en werden geen verdachten van openlijk geweld aangehouden.

De 21-jarige man vertelde de agenten dat zijn vriend in Vianen kort daarvoor ook was belaagd door een groep jongeren. De twee vrienden hadden samen in een discobus gezeten en waren op verschillende locaties uitgestapt. Agenten gingen hierop met diverse eenhedenheden direct naar Vianen en troffen aldaar een onoverzichtelijke situatie aan. In Vianen liepen en renden diverse groepen jongeren op en in de omgeving van de Lekbrug. Zelfs over de Rijksweg A2 liepen jongeren. Omdat niet duidelijk was wie welk aandeel had, werden verschillende jongeren nabij de Lekbrug Vianen op diverse locaties aangehouden voor openlijke geweldpleging. Na zes uur werden elf van hen weer in vrijheid gesteld. Vijf moesten blijven voor nader onderzoek. Inmiddels zijn zij ook, in de loop van de zondag, weer in vrijheid gesteld. Het opgelopen letsel bestond uit voornamelijk gelaatsletsel en één van de jongeren liep een gebroken enkel op. Tegen een aantal personen zal proces-verbaal worden opgemaakt. De verdachten waren jongeren (mannen en vrouwen van 16 tot 21 jaar) uit Vianen, Nieuwegein, Utrecht en IJsselstein. Uit onderzoek bleek dat in Vianen diverse incidenten hadden plaatsgevonden tussen jongeren. De aanleiding van het geweld was vermoedelijk een conflict in de discobus en overmatig alcoholgebruik. De diverse incidenten in Vianen en Nieuwegein zijn in onderzoek.