Time : 14:38:35
Date : 05 February 2007
Sender Name: FAVV-AFSCA

2 nieuwe gedelegeerde bestuurders voor de 2 federale Agentschappen voor Voedselveiligheid en Geneesmiddelen

Vrijdag 2 februari heeft de Ministerraad, op voorstel van de Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Rudy Demotte, de leidende ambtenaren aangeduid voor het Federaal Voedselagentschap FAVV en voor het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten FAGG.

De nieuwe gedelegeerd bestuurder van het FAVV is Gil Houins. Mijnheer Houins heeft de opleiding 'ingenieur scheikunde en landbouwindustrieën' gevolgd aan de Faculteit voor Landbouwwetenschappen te Gembloux. Hij is daar nog steeds lector. Hij heeft een lange ervaring in het beheer van overheidsorganisaties: eerst in het Ministerie van Landbouw, later in het Voedselagentschap. Sinds juli 2006 was hij gedelegeerd bestuurder ad interim, na het vertrek van de vorige gedelegeerd bestuurder Piet Vanthemsche.

De nieuwe administrateur generaal van het FAGG is Xavier De Cuyper. De heer De Cuyper was in het verleden secretaris-generaal van het Ministerie van Middenstand en Landbouw, gedelegeerd bestuurder bij het Voedselagentschap en directeur-generaal bij de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu. Bij het Geneesmiddelenagentschap zal hij Piet Vanthemsche, de huidige administrateur-generaal ad interim, opvolgen.

Contactpersoon voor de pers:
Inge Jooris
02 208 47 18
0475 80 04 87