Ingezonden persbericht


Persbericht

5 februari 2007

DJ Nomar uitgeroepen tot meest veelbelovende DJ van Nederland

Afgelopen zaterdag is DJ Nomar tijdens de landelijke finale van Dommelsch DJ TWSTd Contest gekozen tot winnaar. De vakkundige jury koos in poptempel Paradiso uit de vier overgebleven talentvolle finalisten. Naast de vakjury koos ook het publiek DJ Nomar tot haar favoriet. Afgelopen jaar gingen 150 talentvolle DJ's de strijd aan in een 75 ronden tellende wedstrijd, van wie er vier wisten door te dringen tot deze grote finale.

"Het was een mega spannende finale met gigantisch veel talent. Het was geen makkelijke keuze voor de jury want alle vier zijn het veelbelovende namen in DJ land." Aldus Dennis Luts, eigenaar van het TWSTd DJ café en medeoprichter en voormalig organisator van Dance Valley.

"Naast het finale talent waren ook de New Yorkse Honey Dijon en winnaar 2005 Jamie Lie A kwie aanwezig om een knap staaltje muziek door de speakers te laten knallen."

De Dommelsch TWSTd DJ Contest vond voor de derde keer plaats. De jaarlijkse wedstrijd voor beginnende DJ's en producers biedt talent de mogelijkheid om door te breken in de Nederlandse dance- en clubwereld. Inmiddels is de Dommelsch TWSTd DJ Contest uitgegroeid tot de grootste DJ-contest in de Benelux. Alle DJ's die meedoen hebben hun eigen stijl, die varieert van clubhouse tot minimal techno. Winnaars van de vorige edities, zoals Wouter de Moor, Vincenzo de Bull, Jamie Lie A Kwie en Timbalism, draaien met veel succes samen met internationale namen door heel Nederland en worden inmiddels ook in het buitenland geboekt: zo hebben zij al achter de draaitafel gestaan in Korea, China, Duitsland en Malta. "Dommelsch TWSTd DJ Contest is zeer belangrijk voor Nederland als vooraanstaand land in de dance wereld. Nederland heeft al heel wat DJ talent met internationale bekendheid." Aldus Dennis Luts.

De finalisten van Dommelsch TWSTd DJ Contest maken middels een uitgebreide nationale tour, het hele jaar de kans zich in de kijker te spelen in Dommelsch muziek café's, clubs en op Dommelsch evenementen.

De winnaar krijgt daarnaast van het SAE Institute een 'electronic music production'-opleiding tot volwaardig producer en een residency in Dommelsch TWSTd DJ Café. Ook krijgt de winnende DJ een live optreden tijdens het TWSTd QNSDY Outdoor Event op het Weteringsplantsoen tijdens Koninginnedag. Zowel 3FM als 3voor12 besteden zeer regelmatig uitvoerig aandacht aan de contest en de winnaars.

Dommelsch en muziek

Naast Dommelsch TWSTd DJ Contest omarmt Dommelsch meer muziekinitiatieven in de Nederlandse muziekbranche. Zo ondersteunt Dommelsch opkomend muziektalent via Dommelsch Locals Only en Dommelsch Clash of the Cover Bands.

Meer informatie over Dommelsch TWSTd DJ Contest is te vinden op: www.dommelschmusic.nl en www.twstd.nl. Geïnteresseerde DJ's kunnen hun demo CD opsturen naar TWSTd DJ Café, Dommelsch TWSTd DJ Contest, Weteringschans 157, 1017 SE Amsterdam.

Einde bericht

# # # #

Voor meer vragen over Dommelsch TWSTd DJ Contest en/of persvragen en beeldmateriaal:

Edelman (namens Dommelsch) TWSTd

Linda du Pon Martijn Mischgofsky

T 020-3010980 T 06-24265530

E nl@edelman.com E info@twstd.nl