Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda maandag 5 februari

BREDA, 5 februari 2007

Snelheidsduivel gepakt

BREDA: Een 41-jarige automobilist uit Goirle is zondagmiddag zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Hij reed over de A16 richting Rotterdam. Een motoragent van het regionale Verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie Midden- en West-Brabant zag dat de Goirlenaar rond 16.00 uur met een gecorrigeerde snelheid van 184 km/uur ter hoogte van knooppunt Zonzeel richting Dordrecht reed. De maximum snelheid bedraagt daar 100 km/uur. Eerder werd er al ter hoogte van Prinsenbeek ook een snelheid gemeten van 155 km/uur waar ook 100 km/uur is toegestaan. De Goirlenaar krijgt twee bekeuringen voor de snelheidsovertredingen van 55 km/uur en 84 km/uur. De officier van justitie bepaald of en wanneer de automobilist zijn rijbewijs terugkrijgt.

Inwoner Willemstad mishandelt schoonzus

WILLEMSTAD: De politie heeft zondagmiddag rond 16.40 uur een 41-jarige inwoner van Willemstad aangehouden. Zijn schoonzus deed aangifte van mishandeling eerder op de middag; haar zwager zou haar enkele klappen hebben gegeven en in het gezicht hebben gespuugd. Aanleiding daarvoor was een ruzie tussen de broer van de verdachte en zijn vrouw. Na verhoor is de 41-jarige man heengezonden; de politie maakte proces-verbaal op. De verdachte stelt dat hij verbaal werd uitgedaagd door het slachtoffer en dat zij ook een slaande beweging richting hem maakte.

Vier Bredase jongens aangehouden na woninginbraak

BREDA: Vier jongens van 15 (2x), 16 en 17 jaar zijn zondagavond aangehouden wegens betrokkenheid een inbraak in een woning aan de Constantijnstraat. Een oplettende burger meldde rond 19.30 uur dat er ingebroken werd. Agenten gingen ter plaatse en zagen dat de woning was doorzocht en dat er een televisie werd gemist. Diverse eenheden hebben toen het nabijgelegen Van Sonsbeekpark afgesloten en een 15-jarige jongen aangehouden die voldeed aan het signalement dat de melder had opgegeven. Via hem konden ook later op de avond de andere verdachten worden aangehouden. De gestolen lcd-tv werd in het park teruggevonden en kon aan de eigenaar worden teruggegeven. Andere goederen waaronder een mobiele telefoon, twee fotocameras en autosleutels worden nog gemist. De vier jongens zijn in verzekering gesteld.

Aanhouding na huiselijk geweld

ETTEN-LEUR: De politie heeft zondagavond kort voor 00.00 uur een 46-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden op verdenking van mishandeling. Zijn vrouw belde de politie nadat de man haar naar eigen zeggen bij de keel had gepakt en op de grond had geduwd. Dat gebeurde in hun woning in de wijk Hooghuis. De 46-jarige ontkent mishandeling, wel is er onenigheid tussen beiden geweest. Het stel heeft relatieproblemen. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld.

Vrouw aangehouden na bedreiging

BREDA: De politie heeft maandag een 19-jarige Bredase vrouw aangehouden op verdenking van bedreiging. Dit gebeurde op de Gielis Beijsstraat rond 15:00 uur. De vrouw zou haar 41-jarige buurvrouw hebben bedreigd. Op het moment van de bedreiging zou de verdachte ook een mes in haar handen hebben gehad. Dit alles gebeurde voor de woning van de 41-jarige vrouw. De verdachte is meegenomen naar het bureau voor verhoor. Daarna is zij weer vrijgelaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Snelheidscontrole

BREDA: De politie heeft maandag tussen 09:00 12:00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Fellenoordstraat. De maximaal toegestane snelheid is op dat traject 50 km/u. 1738 voertuigen passeerden de controlepost. 162 deden dat te snel. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/u.

Auteur: Andre van den Hul