Politie Gelderland-Midden

Auto over de kop, inzittenden naar ziekenhuis

Publicatiedatum: 5-2-2007 14:10:17

ARNHEM - Twee inzittenden van een personenauto zijn zondagochtend naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met hun auto over de kop waren geslagen op het Velperbroekcircuit in Arnhem. De slachtoffers zijn de 31-jarige bestuurder en zijn passagier, een 26-jarige vrouw, beiden uit Arnhem. Ze hadden te kampen met nekklachten. Het ongeval gebeurde rond half acht, toen de Arnhemmer tijdens het rijden de macht over het stuur verloor en tegen een lantaarnpaal botste. Daarna sloeg de wagen over de kop. De bestuurder had vermoedelijk geen gordel gedragen. Volgens zijn verklaring was hij kort voor het ongeval een ijsje aan het eten. De politie vermoedt dat dát, in combinatie met hoge snelheid en een vochtig wegdek, een rol heeft gespeeld bij de oorzaak van het ongeval. Van drankgebruik was niet gebleken, aldus de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongen (19) verdacht van poging zware mishandeling
Publicatiedatum: 5-2-2007 14:09:11

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft zondagavond een negentienjarige jongen uit die stad aangehouden wegens bedreiging en poging tot zware mishandeling van een 37-jarige plaatsgenoot. De twee zouden het rond vier uur met elkaar aan de stok hebben gekregen nadat de jongen op zijn bromfiets met onverantwoorde snelheid over straat zou hebben gereden in de wijk Holthuizen. Op dat moment zouden er diverse kinderen op straat hebben gespeeld. Toen het slachtoffer de bromfietser aansprak over zijn rijgedrag zou de jongen het slachtoffer hebben geslagen met een kettingslot. Het slachtoffer had een slag kunnen afweren, de twee raakte hem niet, aldus zijn verklaring. Toen een omstander tussenbeide sprong ging de bromfietser ervandoor. Getuigen noteerden het kenteken van zijn bromfiets waarna de man door de politie kon worden opgespoord. De jongen heeft bekend en is inmiddels weer op vrije voeten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Schermutseling met politie na wildplassen, trio aangehouden
Publicatiedatum: 5-2-2007 14:07:28

ARNHEM - Twee Arnhemmers van 35 en 38 jaar en een 39-jarige vrouw uit Duiven zijn in de nacht van zondag op maandag opgepakt na een schermutseling met Arnhemse politieagenten op de Varkensstraat. De agenten zagen het trio rond twee uur een horecazaak verlaten, waarbij de 38-jarige voor de agenten tegen een gevel ging staan plassen. Toen de agenten de man daarover aanspraken en hem een bekeuring wilden geven ontstond er een twistgesprek waarbij ook de andere twee zich bemoeiden. Aangezien de 38-jarige Arnhemmer niet meewerkte en weigerde zijn identiteitsgegevens op te geven werd hij aangehouden. Hierop probeerden de man en vrouw hem te ontzetten waarop ook zij werden aangehouden. De drie verkeerden allen onder invloed van alcohol en zijn ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---