Ingezonden persbericht


|Voor publicatie                  
Jones Lang LaSalle opent kantoor in Boekarest, Roemenië Het zevende nieuwe kantoor in 12 maanden

Amsterdam, 5 februari 2007 - Jones Lang LaSalle heeft een nieuw kantoor geopend in de Roemeense hoofdstad Boekarest. Charles Krick geeft leiding aan het team in Boekarest, hij werkt nu op het kantoor van Jones Lang LaSalle in Boedapest. De activiteiten vanuit het kantoor in Boekarest zijn gericht op vastgoedbeleggingen, aan- en verhuur van kantoren en detailhandelslocaties en hoogwaardig marktonderzoek. De vestiging in Boekarest is een aanvulling op het kantoor in Boedapest dat onder leiding staat van Managing Director Thierry Delvaux.

Alastair Hughes, CEO van Jones Lang LaSalle EMEA, verklaart: "Wij zijn al enige tijd op grote schaal actief in Roemenië, een land dat op 1 januari tot de EU is toegetreden en steeds meer internationale ontwikkelaars en investeerders aantrekt. Hierdoor heeft de beleggingsmarkt te maken met lagere aanvangsrendementen van vastgoedbeleggingen (yield compression). Als marktleider op de vastgoedbeleggingsmarkt in de EEG is de opening van een kantoor in Roemenië voor ons een logische volgende stap. De uiteindelijke trigger voor het openen van dit kantoor was de sterke groei die we de afgelopen tijd hebben gerealiseerd met onze vastgoedbeleggingstak."

Boekarest is het zevende nieuwe kantoor dat Jones Lang LaSalle in de afgelopen 12 maanden heeft geopend; de andere nieuwe kantoren zijn geopend in Dubai, Rome, Londen Heathrow, Zaragoza (Spanje), Kiev (Oekraïne) en Alma-Ata (hoofdstad van Kazachstan).

In het nieuwste World Winning Cities rapport van Jones Lang LaSalle, dat binnenkort verschijnt, wordt Boekarest vanuit een economische, een demografische en een zakelijke invalshoek bestudeerd en is een analyse gemaakt van de zich in hoog tempo ontwikkelende vastgoedmarkt.


- vervolg -

Het sentiment over de toetreding tot de EU heeft hier in de afgelopen drie jaar tot een stijging van de vastgoedwaarde gezorgd. Bovendien wijzen de voordelige economische groeiprognoses van Boekarest, in combinatie met de structurele hervormingen naar aanleiding van de EU-toetreding, op een snelle marktontwikkeling in de komende vijf jaar. De markt is zowel aan de vraag- als aanbodkant en in alle marktsectoren klaar voor toekomstige groei. Dit proces wordt ondersteund door de snel volwassen wordende vastgoedmarkt en de transparantie van de markt.


- einde bericht -