Gemeente Spijkenisse


Bezoek Baljeu aan Voorne-Putten en Rozenburg

09 februari 2007

Maandag 5 februari bracht Jeannette Baljeu, portefeuillehouder Verkeer en Vervoer van de Stadsregio Rotterdam een kennismakingsbezoek aan Voorne-Putten/Rozenburg.
Tijdens een rondrit over het eiland sprak zij samen met de aanwezige wethouders Verkeer en Vervoer van de betrokken gemeenten over diverse verkeers- en vervoerknelpunten.

Met name de ontsluitingsproblematiek van het eiland en het gebrekkige openbaar vervoer in de kleine kernen kreeg tijdens de bustocht de volle aandacht. Ook de verkeersonveilige situatie op de Westvoorneweg is ter plekke bekeken.

Tijdens een bijeenkomst op het gemeentehuis van Bernisse is nader van gedachten gewisseld over de toekomstige A4-zuid, en het initiatief van de gemeente Spijkenisse om met omliggende gemeenten en andere partijen te komen tot een bereikbaarheidsmanifest. Hiermee wordt extra aandacht gevraagd op de urgentie van de ontsluitingsproblematiek.

Ondanks gedachten tot de aanleg van een eenvoudiger tracé, zoals het Welplaattracé, blijft Spijkenisse echter een groot voorstander van de A4-zuid.

Tijdens het bezoek werd duidelijk, dat door Rijkswaterstaat op de N57 in 2007 en 2008 diverse werkzaamheden aan de N57 worden verricht, waaronder de aanleg van drie rotondes. De gemeenten vrezen voor verkeersoverlast en drongen daarom bij de Stadsregio aan op verkeersmaatregelen om de doorstroming op de N57 te handhaven en extra sluipverkeer via de Westvoorneweg te voorkomen.