Amsterdam RAI

FAXBERICHT/E-MAILING

Aan: De Fotoredactie en Nieuwsredactie
Datum: 2 februari 2007

Laatste trends uit recreatiebranche
op vakbeurs splashure, sport & recreatech 2007
start a.s. dinsdag in ahoy rotterdam

Van dinsdag 6 tot en met donderdag 8 februari is Ahoy Rotterdam het nationale trefpunt voor de recreatie- en vrijetijdsbranche. De vakbeurs Splashure, Sport & RecreaTech 2007 telt veel opvallende primeurs en spetterende activiteiten.

Blikvangers
Enkele voorbeelden van spraakmakende noviteiten op de beurs zijn: . De Mobiele Spa: een 'designcapsule' biedt een unieke massage waarbij de gast de kleding aanhoudt, geniet van een massage door 28 onafhankelijke waterjets, maar niet nat wordt. . Een vingerveilig scharniersysteem voor sanitaire cabines. . Een nieuw startpistool met flitslicht en 2 claxons voor langebaan schaatswedstrijden. . Een draadloze finishopnemer met daardoor veiliger ijs voor de wedstrijdschaatsers. . Een microprocessor gestuurde analyzer voor continue meting van chloor en Ph-waardes in zwembaden. . Vandalismebestendige speeltoestellen.
. Fraaie en praktische afvalbakken voor op het strand. . Onderwatercamerasysteem ter voorkoming van verdrinkingsgevallen in zwembaden. . Energiezuinige onderwaterlampen.
. Fitnesstoestellen voor gebruik in de open lucht.
Een uitgebreid overzicht van noviteiten kunt u vinden op www.ssr-ahoy.nl (klik op bezoekers en noviteitenoverzichten).

Zang- en ijsdansster Maud reikt Keep it cool awards uit Op de stand van Keep it cool, het arboplusconvenant voor de recreatiebranche, maakt Maud op woensdag 7 februari haar opwachting. Rond 12.00 uur reikt de bekende zang- en ijsdansster de Keep it cool awards uit. De prijzen zijn voor teams uit de recreatie die een bijdrage leveren aan gezonde en veilige werkomstandigheden. Na de prijsuitreiking verzorgt Maud een muziek-optreden. De winnaars kunnen hun overwinning vieren aan de echte ijsbar die op de beurs te vinden is. Meer informatie over de award en de genomineerden is te vinden op www.keep-it-cool.nl onder keep-it-cool & award.

Panna-clinics door profvoetballers
Panna voetbal heeft in Nederland inmiddels heel wat fans. Voor de Stichting Maroquistars, die het stimuleren van dialoog, begrip en samenwerking tussen personen met verschillende achtergronden en levensvisies als doel heeft, vormt panna voetbal een mooi instrument hiertoe. Dat laten zij in samenwerking met GTV Tools op SSR zien in de sportkooi. Boegbeeld van de stichting Maroquistars is oud-profvoetballer Mohammed Allach (o.a. Excelsior, Feyenoord, Groningen, Twente en VVV-Venlo). Programma:
. Dinsdag 15.30 - 16.30/ Woensdag 14.00 - 16.00/ Donderdag 15.30 - 16.30: Kinderen uit groepen 5 t/m 8 van basisschool uit deelgemeente Charlois in Rotterdam krijgen instructie en spelen wedstrijd. . Profvoetballer Said Bakkati (Ado Den Haag) komt dinsdag van 15.30u tot 16.30u een clinic panna voetbal geven.

. Oud Profvoetballer en thans directeur Sport-Company BV Maurice Graef (VVV-Venlo, Roda JC en NEC) komt donderdagmiddag een bezoek brengen aan de beurs. . Bestuurslid Hafid El Ousrouti van de Stichting Maroquistars brengt op dinsdagmiddag een bezoek aan de beurs. Meer informatie is te vinden op www.maroquistars.nl en www.sportkooi.nl.

Dagelijkse demonstraties door balvirtuoos Nelson de Kok Professioneel straatvoetballer en balvirtuoos Nelson de Kok toont dagelijks om 14.00 uur zijn indrukwekkende kunsten in de sportkooi van exposant GTV Tools.

Beachvolleybal in de schijnwerpers
Beachvolleybal is hard op weg om uit te groeien tot zomersport nummer 1. Het aantal beachvolleybalverenigingen is gegroeid van 3 verenigingen in 2004 naar 32 in 2006. De populaire sport komt op de beurs SSR 2007 volop in de schijnwerpers te staan. In de 'beachbak' vinden de volgende activiteiten plaats: . 's Ochtends: Beachvolleybal scholenproject
Kinderen van basis- en middelbaar onderwijs maken kennis met beachvolleybal. . 's Middags: Beachvolleybaltrainingen en -clinics door leden van Beach Team Holland (nationale beachvolleybal selectie) onder leiding van bondscoach Bert Goedkoop. . Dinsdag 6 februari 14.00 uur: Presentatie: "Beachvolleybal: zomersport Nr. 1" door bondscoach Bert Goedkoop.

De nieuwste rages: aquaskiing, hydrospinning, water-shiatsu Demonstraties van de laatste trends van activiteiten die in zwembaden gehouden kunnen worden, komen aan bod in het echte zwembad op de beurs.

Congres: Trends en innovatie in de vrijetijdsindustrie
Op woensdag 7 februari 2007 vanaf 12.30 uur vindt het RECRON Congres plaats in Ahoy. Het thema is 'Trends en innovatie in de vrijetijdsindustrie'. Adjiedj Bakas (trendwatcher), George Parker (illusionist en zakelijk spreker), Rob Bakker (ING Bank) en Joep Thönissen (directeur RECRON) geven ieder vanuit hun eigen perspectief hun visie op de toekomst van de recreatiesector in het licht van trends en innovatie.

Uitreiking Leisure Trend Award
Op woensdag 7 februari om 17.00 uur wordt tijdens de exposantenborrel in Lounge 2 van Ahoy bekendgemaakt wie de winnaar is van de Leisure Trend Award, de prijs voor het meest innovatieve product op de beurs.

Bezoekinformatie
Splashure, Sport & RecreaTech 2007 vindt plaats in Ahoy Rotterdam. De vakbeurs is van dinsdag 6 tot en met donderdag 8 februari dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.