Persberichten Eemland noord, 11.05 uur

Utrecht, 05-02-2007

Mountainbiketeam van start

BAARN Het mountainbiketeam van Eemland noord is op dinsdag 6 februari gestart.

In de rayons Eemdal (Baarn en Bunschoten-Spakenburg) en Soest gaan zes bikers de straat op om een bijdrage te leveren aan een veiliger woonomgeving. Zij worden ingezet bij evenementen in het district zoals Koninginnedag, de Spakenburgse dagen, Hemelvaartsdag, de Gildefeesten, tijdens de jaarwisseling of een Baarnse avond.

Daarnaast worden zij structureel ingezet bij het horecatoezicht, de koopavonden en hotspots in het district. Men name op locaties waarbij overlast wordt ervaren van jongeren of in de wijk Smitsveen zijn mountainbikers bijzonder waardevol.

Een groot voordeel van de bikers is dat zij zich snel en stil kunnen voortbewegen en plaatsen kunnen bereiken die voor andere politievoertuigen moeilijk of niet bereikbaar zijn.

De agenten die deel uitmaken van het team hebben vorige week hun opleiding afgerond en een examen afgelegd. Zij zijn herkenbaar aan specifiek voor deze functie ontwikkelde kleding en uitrustingstukken en worden op 6 februari direct ingezet.

Tijdens het bezoek van Hare Majesteit de Koningin aan het zorgcentrum Schoonoord zullen de burgers van het district voor het eerst de bikers in het straatbeeld tegenkomen.

Gestolen scooter

SOEST Twee jongens uit Soest (14 en 13 jaar) zijn zondagmiddag aangehouden omdat ze een gestolen scooter hadden verborgen. Omstreeks 16.30 uur belde een getuige naar de politie vanwege en verdachte situatie. Een groepje jongens was met een scooter aan het rommelen, waarna deze in een kelderbox aan de Weegbreestraat werd opgeborgen. Agenten troffen het groepje op straat aan. Navraag leerde dat de twee verdachten de scooter op verzoek van een andere jongen hadden gestald. Omdat de scooter hoogstwaarschijnlijk is gestolen, heeft de politie m in beslag genomen. De jongens zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor.