Persberichten stad Utrecht, 11.15 uur

Utrecht, 05-02-2007

Onderzoek Sjaak Gerwig bij Opsporing Verzocht

UTRECHT Op dinsdag 6 februari zal in het programma Opsporing Verzocht uitgebreid aandacht worden besteed aan het onderzoek van de in 1995 vermoorde Sjaak Gerwig.

Sjaak werd op 2 april 1995 gevonden in het water van de Ravensewetering op de grens van Houten met Nieuwegein. Hij bleek door geweld om het leven te zijn

gebracht. Omdat in 1995 de zaak niet kon worden opgelost werd eind 2006 het onderzoek heropend door een cold case team. Begin december 2006 werd nagenoeg het complete onderzoek op het internet geplaatst. Sindsdien heeft de politie al ruim 700 reacties gehad.

In de uitzending van dinsdag 6 februari zal de politie met een aantal aspecten van het onderzoek naar buiten komen die nog niet eerder in de publiciteit zijn geweest. De uitzending begint om 21.30 uur op Nederland 1.

Straatroof

UTRECHT Zondagavond vond in het park Oog in Al een gewelddadige beroving plaats. Hiervan werd een jongen het slachtoffer.

Een 17-jarige jongen uit Utrecht liep omstreeks 20.45 uur door het park Oog in Al. Plotseling werd de jongen door drie tot nu toe onbekende jongens aangevallen en bedreigd. De belagers eisten onder bedreiging van vermoedelijk een vuurwapen geld van het 17-jarige slachtoffer. Uiteindelijk kreeg de jongen nog een aantal klappen en gingen de overvallers er vandoor richting het 24 Oktoberplein.

De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Marco Polo, tel.: 0900 - 88 44.

Krattendief aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondagavond een man aangehouden omdat hij lege kratten frisdrank had weggenomen.

Tijdens de surveillance zagen agenten een man met twee lege kratten lopen. De man was rondom dronken. Omdat de agenten de man herkende als veelpleger werd hij gecontroleerd. De 39-jarige man uit Utrecht had een wazige verklaring waar hij de kratten vandaan had. Hij werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Man aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag een man aangehouden omdat hij nog een aantal boetes had openstaan.

Omstreeks 14.55 uur zagen agenten tijdens de surveillance een auto zonder kentekenplaat aan de voorkant over de Croeselaan rijden. De 21-jarige bestuurder uit Utrecht kreeg een stopteken en werd gecontroleerd. Uit het politiesysteem bleek dat de man nog een aantal boetes had openstaan. Hij werd aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Zondagmorgen heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed achter zijn stuur zat en met hoge snelheid langs een videovoertuig reed.

Tijdens de surveillance controleerde agenten een bestuurder op het Zandpad. Al snel bleek dat de man te veel gedronken had en werd hij aangehouden. Op het bureau wees de ademanalyse 360 ug/l uit. De 23-jarige man uit Utrecht werd met een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur naar huis gestuurd.

Nadat de man het bureau had verlaten troffen agenten van een onopvallend videovoertuig hem weer in zijn auto aan. De Utrechter reed met hoge snelheid langs het videovoertuig waarbij vervolgens ook een andere auto rechts via de vluchtstrook inhaalde. De 23-jarige man werd voor de tweede maal aan de kant gezet en meegenomen naar het bureau.

Man aangehouden voor vernieling

UTRECHT Bij een winkel aan de Seinedreef heeft de politie zondagmorgen vroeg een man aangehouden omdat hij een ruit had vernield.

Door getuigen werd omstreeks 05.05 uur naar de politie gebeld omdat men had gezien dat een man zich verdacht gedroeg. Ter plaatse zagen agenten een man vanuit de richting van een winkel komen lopen. De man maakte een verwarde indruk en wist niet meer wat hij had gedaan.

Bij de winkel troffen de agenten een kapotte ruit aan. Op het moment dat de man werd aangehouden kwam ook zijn geheugen weer terug en verzette hij zich tegen zijn aanhouding. Uiteindelijk werd hij geboeid overgebracht naar het bureau.