Cultuurfonds lanceert Richtlijnenwijzer

St prins bernhard cultuurfonds

Amsterdam, 6 februari 2007. Vanaf vandaag is op de website van het Prins Bernhard Cultuurfonds een 'Richtijnenwijzer' te raadplegen. Met dit hulpmiddel wordt het voor de potentiële aanvrager snel duidelijk of het zinvol is om een aanvraag in te dienen.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds ontvangt gemiddeld per jaar 7.500 aanvragen, die helaas niet allemaal kunnen worden gehonoreerd. Bijvoorbeeld omdat een project onvoldoende aansluit bij het werkterrein, of inhoudelijk niet beantwoordt aan de richtlijnen die het Cultuurfonds hanteert bij de beoordeling van aanvragen. De Richtlijnenwijzer loodst de aanvrager door middel van gerichte vragen snel en eenvoudig naar de uitkomst of hij wel of niet voor een bijdrage in aanmerking komt. De Richtlijnenwijzer is te vinden op www.cultuurfonds.nl/richtlijnenwijzer.

Contactpersoon voor de pers
Astrid Waltmans, (020) 5206158

Via persberichten wil het Prins Bernhard Cultuurfonds het publiek, en daarmee zijn donateurs, informeren over de wijze waarop het zijn middelen besteedt. Daarmee beoogt het fonds het benodigde maatschappelijk draagvlak te vergroten.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds stimuleert cultuur en natuurbehoud in Nederland . op grote en op kleine schaal. Bijzondere initiatieven, bevlogenheid en talent moedigen wij aan met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen. Door actieve fondsenwerving en inkomsten uit loterijen kunnen wij jaarlijks bijna vierduizend projecten en personen ondersteunen. Dat maakt ons, met een landelijk fonds en twaalf regionale afdelingen, een van de grootste particuliere cultuurfondsen van Nederland. Het Prins Bernhard Cultuurfonds geeft cultuur de kans.