Persberichten stad Utrecht, 09.45 uur

Utrecht, 06-02-2007

Verdachte straatroof aangehouden

UTRECHT - De politie heeft maandagnacht een man aangehouden die verdacht wordt van het plegen van een straatroof.

Maandagnacht werd omstreeks 02.20 uur een 30-jarige man uit Utrecht op het Achter De Dom beroofd door een onbekende man. De man werd gedwongen geld en zijn mp3 speler af te staan. Via het cameratoezicht kon de politie enige tijd later een

24-jarige man uit Utrecht aanhouden. De man wordt verdacht van de beroving. De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Paardenveld, tel.: 0900 - 88 44.

Man aangehouden in gestolen auto

UTRECHT - Maandagmiddag heeft de politie een man aangehouden omdat hij reed in een gestolen auto.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 16.45 uur een bestuurder over het Zandpad rijden. Nadat het kenteken via de meldkamer was gecontroleerd werd duidelijk dat de auto van diefstal afkomstig was. De 32-jarige man uit Veldhoven werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Uit onderzoek bleek dat de auto vermoedelijk betrokken was geweest bij woninginbraken in het zuiden van het land.

Politie zoekt getuigen van straatroof

UTRECHT - Op de Tamboersdijk werd vrijdagavond 2 februari een 12-jarige Utrechter beroofd van zijn mobiele telefoon.

De jongen bevond zich vrijdag omstreeks 19.30 uur samen met zijn vriend in het speeltuintje op de Tamboersdijk. Toen het vriendje even weg was, zag de jongen dat er drie jongens in zijn richting kwamen lopen. De jongen zat op de schommel en kreeg plotseling een harde klap in zijn gezicht en op zijn oog. Hierdoor viel hij van de schommel, waarna hij werd bedreigd met een mes en vervolgens werd beroofd van zijn mobiele telefoon. Vervolgens vluchtten de jongens in de richting van de Intratuin.

Het signalement van één van de verdachten luidt: man, leeftijd tussen de 18 en 20 jaar, licht getinte huidskleur, zwart haar, hij droeg een zwarte wollen muts en een zwarte leren jas.

De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u iets gezien, belt u dan met het Straatroofteam van de politie Utrecht, telefoon 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT - De beveiliging van een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft maandagmiddag een man aangehouden omdat hij zonder af te rekenen de winkel met een paar schoenen wilde verlaten.

Omstreeks 16.50 uur zag de beveiliging dat een man zich verdacht in de winkel gedroeg. Uiteindelijk wilde de 22-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats zonder af te rekenen weglopen. De beveiliging greep in en hield de man aan. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de verdachte voor verhoor ingesloten op het bureau.

Bestuurder onder invloed aangehouden

UTRECHT - De politie heeft op de Vleutenseweg een man aangehouden die onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een automobilist niet handsfree bellen. De

45-jarige man kreeg op de Vleutenseweg een stopteken. Op het moment dat de agenten de man aanspraken roken zij een sterke alcohollucht. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 840 ug/l uit. De man moest zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van tien uur naar huis gestuurd.