Deelgemeente Hoogvliet Rotterdam

Nieuw standplaatsenbeleid voor Hoogvliet

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Hoogvliet heeft voor de periode 2006-2010 een nieuw standplaatsenbeleid vastgesteld.

Een standplaats is een plek waar middenstanders met een vergunning incidenteel spullen mogen verkopen. Voorbeelden zijn oliebollenkramen, bloemenstalletjes en snackkramen. De belangrijkste verandering in het beleidsplan is dat Gadering als standplaatsvrij gebied wordt aangewezen. Het dagelijks bestuur is daarnaast van mening dat alle winkelcentra standplaatsvrij moeten zijn. Er moet dan ook een straal van 50 meter in acht worden genomen. Hierbij dient rekening te worden gehouden met de branchevertegenwoordiging in het desbetreffende winkelcentrum. Indien de branche nog niet vertegenwoordigd is in het winkelcentrum kan een vergunning worden afgegeven voor een standplaats.

De reden om het beleidskader standplaatsen aan te passen is dat het huidige beleidskader betreffende de toewijzing van standplaatsen binnen de deelgemeente dateert uit 1994 en beslaat slechts het gebied in en rond het winkelcentrum Binnenban. In het herziene beleidskader is heel Hoogvliet is opgenomen. De basis voor het beleidskader standplaatsen is de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Rotterdam. Daarin heeft de gemeente de regels ten aanzien van standplaatsen geformuleerd. Uitgangspunt is dat zonder vergunning geen standplaats mag worden ingenomen.

Het volledige beleidsstuk is in te zien bij de servicebalie en op deze site.