Persberichten Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht, 06-02-2007

Snelheidscontroles

LEUSDEN Het Verkeershandhavingsteam van de politie heeft maandag een snelheidscontrole gehouden op de Arnhemseweg. Tussen 09.30 en 12.00 uur hebben agenten met een lasergun de snelheid van 225 voertuigen gemeten. Daarvan reed alleen een bromfietser te hard: 61 kilometer per uur. Hij kreeg een bekeuring. Verder werd een automobilist bekeurd omdat hij over het verdrijvingsvlak reed.

HOOGLAND Op de Bunschoterstraat heeft het Verkeershandhavingsteam van de politie maandag gecontroleerd op snelheidsovertredingen. Tussen 19.45 en 21.45 uur passeerden 413 voertuigen de radar. Daarvan reden er 50 te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 117 kilometer per uur, waar een snelheidslimiet geldt van 80 kilometer per uur.

Jongen (10) mishandeld

AMERSFOORT Een 10-jarige jongen uit Amersfoort is maandagmiddag mishandeld door drie onbekende jongens. Het slachtoffer fietste omstreeks 16.45 uur over de Schothorsterlaan. Hij haalde drie jongens op fietsen in en kreeg een opmerking. Vervolgens reden de drie hem klem en stompte een van hen de jongen in het gezicht. Het slachtoffer liep een dikke lip en een gebroken tand op.

De jongen die sloeg is een blanke jongen van 13/14 jaar oud, circa 1.60 meter lang, met oranje haar en sproeten. Hij droeg een donkergroene of bruine jas met capuchon, donkere leren handschoenen en een oorbel in een van zijn oren. Hij reed op een zwarte omafiets. De twee jongens in zijn bijzijn waren van buitenlandse afkomst. De politie verzoekt eventuele getuigen om zich te melden bij de politie van het district Eemland zuid: 0900 88 44.

Vrouw mishandeld

AMERSFOORT Een 59-jarige Amersfoorter is maandagmiddag aangehouden nadat hij een 19-jarige vrouw uit Amersfoort meermalen in het gezicht had geslagen. Het voorval speelde zich af omstreeks 14.50 uur op de Van Randwijcklaan. De vrouw wilde bemiddelen bij een ruzie tussen haar vriend en de man. Deze hadden elkaar per ongeluk geraakt terwijl ze elkaar te voet wilden passeren, waarna de Amersfoorter haar vriend sloeg. De vrouw probeerde beide mannen te sussen, maar daarop sloeg de Amersfoorter haar zonder pardon tegen haar neus. De vrouw liep onder meer een bloedneus op. Ze belde 112 en de politie kon de verdachte aanhouden. Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor.