PB: Verwachte groei marktaandeel Mio Technology

Trimedia benelux

Verwachte groei marktaandeel Mio Technology door samenwerking Dangaard Mobicall

Brussel, België, 6 februari 2007 - Mio Technology maakt deze week bekend een samenwerkingsovereenkomst te sluiten met distributeur Dangaard Mobicall. Door de overeenkomst breidt Mio haar marktaandeel op de Nederlandse markt verder uit.

De samenwerking met Mio sluit goed aan bij de doelstellingen die Dangaard Mobicall heeft in de markt van navigatie. 'Wij hebben altijd de ambitie gehad om in de markt van navigatie een toonaangevende rol te willen spelen. Wij denken dat we met Mio Technology in ons assortiment onze bestaande klanten nog beter kunnen bedienen en we zullen Mio helpen om hun marktaandeel in Nederland verder uit te bouwen', aldus Dave Stolk, Managing Director Dangaard Mobicall.

10)'Dankzij deze samenwerking met Dangaard Mobicall zijn we in staat om de Nederlandse distributie naar een hoger niveau te brengen. We gaan een bredere markt bedienen en vergroten hierdoor ons marktaandeel,' zegt Koen Vermeiren, Channel Account Manager Benelux. 'Daarnaast kijken we er naar uit om hierdoor een nog betere support te verlenen aan onze klanten in de retailsector.'

Over Dangaard Mobicall
Als grootste gespecialiseerde telecomdistributeur van Nederland vertegenwoordigt Dangaard Mobicall officieel alle grote merken waaronder Nokia, HTC, Sony Ericsson, Samsung, Motorola, LG, HP, Panasonic, Sagem en Topcom. Het bedrijf is in september 2006 ontstaan uit een fusie tussen Dangaard Telecom en Mobicall, twee bedrijven met zeer veel ervaring in de Nederlandse telecommarkt. Moederbedrijf is Dangaard Telecom A/S (Denemarken), de grootste telecom hardware distributeur in Europa.

Dangaard Mobicall mag tot haar resellers vrijwel alle belangrijke retailketens, business dealers, operators, mvno's, service providers en system integrators rekenen. Vanuit haar centrale positie heeft Dangaard Mobicall de ambitie om een vooruitstrevende en toonaangevende rol te spelen in de Nederlandse telecommarkt.

Zo vervult Dangaard Mobicall een belangrijke voortrekkersrol op het gebied van smartphones, is het marktleider op het gebied van telecom hardware accessoires en is het zeer actief op het gebied van DECT & VOIP. Bovendien heeft Dangaard Mobicall zeer veel kennis en ervaring op het gebied van fulfilment activiteiten en supply chain management. Ook is Dangaard Mobicall event partner van onder andere het jaarlijkse Telecom Time en het Telecom Gala - Mobile of the Year awards. Meer informatie: Robin Smits, afdeling Marketing van Dangaard Mobicall, (073) 680 20 72, rsm@dangaard.nl.

Over Mio Technology Europe (MTE)
Mio Technology ontwikkelt en verkoopt producten waarmee gebruikers kunnen profiteren van de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van mobiele dienstverlening in hun professionele en persoonlijke leven. Het bedrijf werd opgericht in mei 2002 en heeft vestigingen in Taiwan, China, België, de VS, Japan en Zuid-Korea. Mio Technology deed in oktober 2003 haar intrede op de Europese markt en begon er in januari 2004 met de verkoop van haar producten. Het assortiment is nu verkrijgbaar in heel Europa, via algemene gespecialiseerde verkoopkanalen en via het internet.

Het productenassortiment van Mio, dat tegenwoordig bestaat uit persoonlijke navigatieapparaten (PNDs), PDA GPS-toestellen, GPS PDA-telefoontoestellen en PTA navigatie, is bedoeld om gebruikers in alle vrijheid te laten genieten van de mobiele revolutie op het vlak van reizen, entertainment, recreatie, informatie en professionele dienstverlening.

Op basis van de Canalys-cijfers voor het derde kwartaal van 2006 is Mio Technology de op twee na grootste fabrikant van satellietnavigatietoestellen met geïntegreerde gps-ontvanger in de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika), met een marktaandeel van 8,9% en een groei van 90% van het verkoopvolume (in vergelijking met dezelfde periode in 2005). Bij Mio Technology werken nu 1.500 mensen, waaronder 700 gespecialiseerde werknemers voor onderzoek en ontwikkeling. Het hoofdbureau van de Europese activiteiten van de onderneming bevindt zich in België.


---- Noot voor de redactie,