Bureau Verkeershandhaving


Weggebruikers met elkaar op de vuist

6 februari 2007

In de shop van een tankstation langs de A37 kwam het maandagavond tot een conflict tussen een vrachtwagenchauffeur uit Hoogland en twee inwoners van Hollandscheveld. Dat meldt politie Drenthe.

Rijgedrag
De 45-jarige vrachtwagenchauffeur reed vanaf de grensovergang in de richting Hoogeveen. Volgens hem werd hij getreiterd door de voor hem rijdende 35-jarige man uit Hollandscheveld die met wisselende snelheden voor hem reed. De man uit Hollandscheveld zei dat de vrachtwagenchauffeur 'kleefde' en voortdurend met de lichten knipperde.

Handgemeen
Beiden stopten op de parkeerplaats langs de A37 waarna in de shop na een scheldpartij een handgemeen ontstond tussen de vrachtwagenchauffeur, de bestuurder uit Hollandscheveld en zijn 32-jarige inzittende partner. De vrachtwagenchauffeur liep daarbij letsel aan zijn hoofd op en deed aangifte van mishandeling. De man uit Hollandscheveld meldde zich later aan het bureau en wenste ook aangifte te doen. Volgens hem was hij bij de schermutseling zijn portemonnee met daarin ¤ 2.400,- kwijtgeraakt. De politie Drenthe stelt een onderzoek in.