Gemeente Mook & Middelaar


Ter Sprake week 6 2007

WEIGERING REGULIERE BOUWVERGUNNING

Adres
Omschrijving Verzonden

Molenhoek:

Lindenlaan tussen 1 en 5 2 woningen en woongebouw 2 februari 2007

Inzageperiode: met ingang van verzenddatum

Reactiemogelijkheden:


- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum


- voorlopige voorziening bij Rechtbank Roermond, Postbus 950,

6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur.

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

AANVRAAG BOUWVERGUNNINGEN

Bouwadres Omschrijving

Mook :

Rijksweg 51 bouw garage

Molenhoek:

Lierweg plaatsen antennemast t.b.v. mobiele telecommunicatie

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

.

Voornemen vrijstelling bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat zij voornemens zijn met toepassing van art. 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, mits de provincie verklaart daartegen geen bezwaar te hebben, vrijstelling van het geldende bestemmingsplan te verlenen voor:

Het uitbreiden van het aantal ligplaatsen van de Jachthaven Eldorado, Witteweg te Plasmolen

Inzageperiode: het ontwerpbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen van woensdag 7 februari 2007 t/m dinsdag 20 maart 2007 ter inzage in het gemeentehuis (publieksbalie) tijdens openingstijden

Reactiemogelijkheden: gedurende de inzageperiode kan een ieder mondeling of schriftelijk zijn of haar zienswijze omtrent het voornemen kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar, Postbus 200, 6585 ZK Mook. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt via onderstaand telefoonnummer.

Nadere informatie: bureau RIBM, tel. 024-6969143

.

Wet milieubeheer

Melding op grond van artikel 8.41 Wet milieubeheer.

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat zij de onderstaande melding op grond van artikel 8.41 van de Wet milieubeheer hebben ontvangen en geaccepteerd:

Besluit landbouw milieubeheer

Maatschap Siebers-Hubers Elzenstraat 21 te Middelaar

De melding betreft het voornemen tot veranderen en uitbreiden van een bestaande inrichting zijnde een rundveehouderij op genoemde lokatie. Op grond van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer is daarvoor de vergunningplicht opgeheven. Op verzoek kan de melding worden ingezien. Daarvoor kunt u een afspraak maken met de heer W. Klomp, telefoonnummer (024) 6969152.

Mook, 30 januari 2007.

Burgemeester en wethouders voornoemd,

Drs. C.A.M. Hanselaar-van Loevezijn

Drs. R.M. Wiersema, secretaris

..

Wet milieubeheer

Bekendmaking ontwerpbesluit

Burgemeester en Wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat zij voornemens zijn om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer te verlenen aan de heer van Duren, Lierdwarsweg 4 te Molenhoek voor een paardenhouderij (manege) op voornoemde locatie. De aanvraag voor de vergunning heeft betrekking op het verkrijgen van een nieuwe de gehele inrichting omvattende vergunning voor het houden van paarden. Aan de opgestelde ontwerpvergunning zijn voorwaarden verbonden die tot doel hebben de nadelige gevolgen voor het milieu te beperken of te voorkomen.

Inzage

De ontwerpbeschikking en alle overige op de aanvraag betrekking hebbende stukken liggen vanaf 6 februari tot en met 21 maart 2007 gedurende de openingstijden ter inzage aan de publieksbalie van het gemeentehuis.

Zienswijzen

Een ieder kan vanaf 6 februari tot en met 21 maart 2007 mondeling of schriftelijk gemotiveerde zienswijzen inbrengen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan Burgemeester en Wethouders van Mook en Middelaar, Postbus 200, 6585 ZK Mook, onder vermelding van naam en adresgegevens.
Voor het inbrengen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de heer Klomp van het bureau RIBM, tel. (024) 6969152.

Ingediende zienswijzen worden betrokken bij het nemen van een definitief besluit. Beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tegen het definitieve besluit kan later worden ingesteld door belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit. Eveneens kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit.

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024-6969152.

Mook, 30 januari 2007.

Burgemeester en wethouders voornoemd,

Drs. C.A.M. Hanselaar-van Loevezijn

Drs. R.M. Wiersema, secretaris

.

Gemeentehuis gesloten.

In de carnavalsweek is het gemeentehuis op maandag 19 februari en dinsdag 20 februari gesloten. Op dinsdagochtend 20 februari is de Burgerlijke stand van 09.00uur tot 10.00 uur geopend, alleen voor geboorte- en overlijdensaangifte.

Inmeten rioolputten

Vorige week is gestart met het inmeten van de gemeentelijke rioolputten. De locatie van een rioolput is

zichtbaar door de erboven gelegen metalen putdeksel. Het midden van deze deksel wordt ingemeten.

De meting is gekoppeld aan een landelijk netwerk waardoor nadien de exacte locatie van een rioolput bekend is. De meeste putten liggen in de weg of het ernaast gelegen trottoir. In enkele straten

is dit niet het geval en liggen de putten in particuliere grond, meestal de voortuin. De meting wordt al lopende met digitale meetapparatuur uitgevoerd. Het kan zijn dat u deze mensen aan het werk ziet, vandaar deze informatie. Naar verwachting is de totale inmeting medio februari aanstaande afgerond.

..

VERSCHERPTE CONTROLE LUXEVERZUIM BASISONDERWIJS

In het kalenderjaar 2007 wordt door de gemeente extra streng gecontroleerd op luxeverzuim in het basisonderwijs. Van luxeverzuim is sprake wanneer ouders hun kind zonder toestemming van de schoolleiding buiten de schoolvakanties mee op vakantie nemen. Luxeverzuim komt het meest voor in de dagen direct voor of na een schoolvakantie. Daarom zal tijdens deze dagen bij de school navraag worden gedaan welke kinderen zonder toestemming van de school afwezig zijn. Ook kinderen die op deze dagen worden ziek gemeld worden in de controle betrokken. Na melding van afwezigheid wordt door de leerplichtambtenaar nog dezelfde dag telefonisch contact opgenomen met de ouders om te informeren naar de reden van de afwezigheid. Ook kan steekproefsgewijs controle aan huis plaats vinden. Wanneer wordt geconstateerd dat sprake is van verzuim zonder wettelijk geldige reden dan kan worden overgegaan tot het opmaken van een proces-verbaal.

Voor nadere inlichtingen kunt u terecht bij Hanneke Klaassen (024-6969119) van het bureau Welzijn.

Nieuws van de Klankbordgroep Wmo

Chronisch zieken

Wist U dat een op de vijf Nederlanders last heeft van chronische pijn? Bent U een van die vijf dan is het goed te weten dat er een landelijke organisatie is "Stichting Pijn-Hoop"die geen oplossing voor Uw pijn heeft, maar wel begrip voor bijkomende problemen. Deze Stichting wil meer aandacht voor pijnbestrijding en meer geld voor wetenschappelijk onderzoek naar mogelijkheden tot verbetering van de situatie van mensen die dagelijks met pijn moeten leven. Zij organiseren op verschillende plaatsen

in Limburg bijeenkomsten voor mensen met chronische pijn en andere belangstellenden. Voor informatie kunt U bellen naar 046-4511983 of 046-4360057. Ook info te vinden op www.pijn-hoop.nl

Jong en chronisch ziek

Op 19 april 2007 wordt in de Beurs-WTC te Rotterdam een conferentie gehouden over jongeren met een chronische aandoening. Samen met de zorgverleners in de kinder- en de volwassenenzorg, jongeren met chronische aandoeningen, hun ouders, patiƫntenorganisaties en onderzoekers wil men

spreken over wat jongeren willen en kunnen als het gaat om zelfzorg en zorgverlening. Er zijn diverse workshops, voorbeelden uit de praktijk en er is een theatervoorstelling met jongeren uit het Erasmus Medisch Centrum "Sophia".Verder is er een infomarkt en er is voldoende gelegenheid om wensen en ervaringen uit te wisselen. Vooraf aanmelden is verplicht via www.opeigenbenen.nl of 010-2415185

Wilt u meer informatie

Meer informatie over de Wmo kunt u vinden op www.wmo-info.nl en www.postbus51.nl. U kunt ook gratis bellen met de Postbus 51 infolijn: 0800-8051, op werkdagen van 9.00 tot 21.00 uur.

U kunt ook contact opnemen met ons loket Zorg en Inkomen, voor het publiek geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Het loket is tevens op werkdagen telefonisch bereikbaar onder nummer 024 69 69 126.

..

Toezicht op de kwaliteit van kinderopvang

De gemeente heeft op grond van de Wet kinderopvang tot taak, om toe te zien op de kwaliteit van de kindercentra. Daarvoor laat zij door de GGD Nijmegen jaarlijks inspecties verrichten. Van deze inspecties worden rapportages opgemaakt. Deze worden gepubliceerd op de website van de GGD, www.ggd-nijmegen.nl (klik op publicaties rechtsboven in de hoek).

Indien de GGD afwijkingen van de kwaliteitseisen constateert, dan dient de gemeente handhavend op te treden. Daarbij zijn allerlei gradaties denkbaar. In de regel zal het kindercentrum de gelegenheid krijgen, om alsnog binnen een bepaalde termijn aan de betreffende eis te voldoen. De gemeente zal zwaarder moeten ingrijpen, indien er sprake is van misstanden en nalatigheid van het kindercentrum om zaken op orde te stellen.

In de voorbije jaren hebben zich dergelijke situaties in onze gemeente niet voorgedaan. Desalniettemin hebben burgemeester en wethouders op 30 januari 2007 beleidsregels voor de handhaving van deze kwaliteitseisen vastgesteld. Deze beleidsregels zijn in voorkomende gevallen als het ware een draaiboek voor het optreden van de gemeente.

De beleidsregels zijn ontleend aan een door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten opgesteld model en afgestemd met de overige gemeenten in de regio Nijmegen. Zij liggen vanaf woensdag 7 februari 2007 tijdens onze openingsuren voor eenieder ter inzage bij de Publieksbalie. Op die dag treden zij ook in werking.