Politie Groningen

Dinsdag 6 februari 2006

Provincie Groningen, 06-02-2007

Hoogezand: eigenaar fiets gezocht

De politie is op zoek naar de eigenaar van een zwarte opoefiets van het merk Phoenix. De fiets stond donderdagochtend 30 januari omstreeks 5.00 uur aan de Nieuweweg in Hoogezand, bij het afgebrande zwembad. Een 37-jarige man uit Westerbroek werd die ochtend door een passant op heterdaad betrapt bij de diefstal van de fiets. De politie kon de man verderop aanhouden. De rechtmatige eigenaar van de fiets heeft tot op heden nog geen aangifte gedaan van fietsendiefstal. De eigenaar kan zich melden aan het politiebureau in Hoogezand.

Leek: politie onderzoekt bekrassingen autos

De politie stelt een onderzoek in naar de vernieling van een kleine dertig autos bij een autobedrijf aan het Industriepark in Leek. De vernielingen vonden plaats tussen zaterdag 3 februari rond 17.00 uur en maandag 5 februari 08.00 uur. De autos stonden geparkeerd op het buitenterrein. Verschillende onderdelen van de autos werden bekrast. De politie onderzoekt de bekrassingen en is op zoek naar getuigen. Mensen die hierover informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Leek, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Schildwolde: fietsster gewond door aanrijding

Een 55-jarige fietsster uit Siddeburen is maandagmorgen op de kruising van de Hoofdweg met de Wijchgelsheimlaan gewond geraakt. Een 76-jarige automobiliste uit Schildwolde reed de Hoofdweg op en zag het slachtoffer over het hoofd. De vrouw kwam op de motorkap terecht. Ze is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De automobiliste kwam met de schrik vrij. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Winschoten: meisjes betrapt op winkeldiefstal

Drie meisjes uit Winschoten (13, 14 en 14 jaar) zijn maandagmiddag bij een winkel aan de Synagogepassage betrapt op winkeldiefstal. Ze probeerden drie t-shirtjes ter waarde van circa 60 euro weg te nemen, maar werden betrapt door de medewerksters. De week ervoor waren ze ook al in de winkel geweest. Toen hadden ze twee shirtjes meegenomen, maar konden niet meer achterhaald worden door de medewerksters. De meisjes werden aangehouden en verhoord. Na verhoor werden de drie overgedragen aan hun moeders. De politie maakt proces-verbaal op.

Scheemda: rijbewijs ingevorderd

De politie heeft maandagnacht het rijbewijs ingevorderd van een 31-jarige alcomobilist uit Midwolda. Agenten zagen hem met 156 km/uur op de A7 bij Zuidbroek rijden. Zij probeerden hem langs de kant van de weg te zetten, maar hij nam de afrit niet. Op het moment dat agenten de afrit ook niet namen, nam de verdachte hem wel. De agenten konden toch nog de afrit nemen. Hij ging via de A7 richting Winschoten. Vanaf Westerbroek reed hij met 165 km/uur door tot de benzinepomp Meedenertol. Daar gaf hij het op. Hij gaf direct aan dat hij onder invloed reed. Hij werd ingerekend en op het bureau bleek dat hij ruim
1,10 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn auto werd bij het bureau gestald. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1062, aantal overtredingen: 47, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Ten Post, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen: 2377, aantal overtredingen: 168, hoogst gemeten snelheid: 118 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Delfzijl, Zwet: aantal geregistreerde voertuigen: 1524, aantal overtredingen: 91, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 793, aantal overtredingen: 59, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen: fietser gewond bij verkeersongeval

Een 15-jarige jongen uit Groningen is maandagmiddag op de kruising Zaagmuldersweg met de Merelstraat gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 30-jarige automobilist uit Groningen verleende geen voorrang aan de jongen, die op een fiets reed. Het slachtoffer kwam op de motorkap terecht en hij viel uiteindelijk op het wegdek. De jongen werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage en een analyse gemaakt.

Groningen: doorgezaagd slot leidt tot twee aanhoudingen

De politie heeft maandagavond in de Oosterstraat een 19-jarige jongen uit Groningen en een 17-jarige jongen uit Sappemeer aangehouden. Politieagenten zagen de Stadjer met zijn fiets in verboden richting rijden. Ook zagen zij dat het slot van de fiets doorgezaagd was. De knaap werd hierop gecontroleerd. De dienders stelden bovendien vast dat het framenummer van de fiets ontbrak. De verdachte werd aangehouden. Tijdens de aanhouding vond zijn 17-jarige kameraad het nodig om de identiteitskaart van de Stadjer uit de handen van een politieagent te grissen. Ook begon de jongen met zijn mobiele telefoon één en ander te filmen of te fotograferen. De Sappemeerster werd vervolgens aangehouden voor ambtsbelemmering. Beide verdachten mochten na verhoor het politiebureau verlaten. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de fiets.