Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 6 februari

* VERDACHTE SCHIETPARTIJ DISCOTHEEK MAASSILO AANGEHOUDEN

KAAPVERDIE - In Kaapverdië is vrijdag 2 februari jl. een 26-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht, mogelijk als schutter, betrokken te zijn geweest bij de schietpartij voor discotheek de Maassilo op 30 december 2006. Die dag om kwart over zes in de ochtend ontstond er ruzie tussen een aantal personen, die uitmondde in vuurwapengeweld. Een 27-jarige bezoeker werd dodelijk getroffen; een 25-jarige portier raakte ernstig gewond door schoten uit een vuurwapen. De schietpartij vond plaats bij de uitgang van de discotheek "Maassilo" aan de Maashaven in Rotterdam. Overleg met de Kaapverdische autoriteiten over de vervolging van deze verdachte vindt momenteel plaats. Al eerder hield de politie verdachten aan voor betrokkenheid bij de schietpartij, deze zijn na verhoor heengezonden.


* POLITIEMEDEWERKER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Personeel van het Bureau Interne Zaken (BIZ) van de Politie Rotterdam - Rijnmond heeft op maandag 5 februari 2007, op last van de officier van justitie, een 29 jarige politiemedewerker uit Rotterdam aangehouden. Hij wordt verdacht van schending van een ambtsgeheim. Tevens is een 34 jarige Rotterdammer aangehouden, hij wordt verdacht van omkoping.


* PERSONEEL MISHANDELD NA BETRAPPEN WINKELDIEVEN

VLAARDINGEN - De recherche van het district Waterweg-Noord is een onderzoek gestart naar een mishandeling in een supermarkt aan de Van Hogendorplaan. Rond negen uur maandagochtend werden een aantal mensen betrapt bij een winkeldiefstal. Toen zij hierop werden aangesproken ontstond er een vechtpartij waarbij drie medewerkers gewond raakten. Eén van hen moest in het ziekenhuis geopereerd worden aan een gebroken jukbeen.


* MAN AANGEHOUDEN NA INRIJDEN OP POLITIEAGENTE

SPIJKENISSE - Politiemensen van het district De Eilanden arresteerden maandagavond een 18-jarige automobilist uit Spijkenisse. Een politieagente gaf maandagmiddag, rond half twee, tijdens een verkeerscontrole een stopteken aan een automobilist. De auto ging echter harder rijden en zij moest wegspringen om niet aangereden te worden. De agente bleef ongedeerd. De politie stelde een nader onderzoek in en trof de auto aan op het Salamanderveen. De wagen werd in beslag genomen. De verdachte is 's avonds aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij in verzekering werd gesteld. De recherche stelt een nader onderzoek in.