Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Eefde -  dure scharensliep                                |
De politie adviseert mensen die schoorsteenvegers, glazenwasser of scharensliepen aan de deur krijgen, om in voorkomende gevallen van te voren een prijs af te spreken, zodat beide partijen weten waar ze aan toe zijn.

Aanleiding vormt een gebeurtenis die maandagochtend (05/02) plaatsvond en waarvan rond 12.00 uur bij de politie melding werd gemaakt. Hierbij had een scharenslijper zijn diensten aangeboden bij een woning aan de Beekweide. De desbetreffende bewoonster had een mes meegegeven om te laten slijpen, maar van te voren geen afspraak gemaakt over de prijs en werd bij het afrekenen onaangenaam verrast door de hoogte van het te betalen bedrag.

De politie waarschuwt voor deze praktijken en adviseert dat men in voorkomende gevallen een duidelijke afspraak over de prijs maakt, zodat men achteraf niet voor een vervelende verrassing komt te staan.

|     |Zutphen - Verdachte vernieling verzet zich bij aanhouding |
De politie heeft op maandag (05/02) een 20-jarige jongeman uit Noordwijk aangehouden op die een aan de Coehoorsingel geparkeerd staande auto heeft vernield. Bij zijn aanhouding verzette de verdachte zich hevig. De eigenaar van de auto heeft inmiddels aangifte gedaan. Eventuele getuigen van de vernieling worden verzocht contact op te nemen met de politie.

De politie kreeg kort na twee uur 's middags een melding dat op bovengenoemde locatie een jongeman met een stoeptegel een auto had beschadigd. De melder gaf direct een goed signalement op en korte tijd daarna zagen agenten op het Achterom een jongeman lopen die aan het opgegeven signalement voldeed. Agenten besloten de jongeman, mede omdat hij zich niet kon legitimeren, aan te houden. Bij zijn aanhouding verzette de verdachte zich hevig, wist in eerste instantie te vluchten, maar na een korte achtervolging konden de agenten hem alsnog overmeesteren en overbrengen naar het politiebureau. De verdachte is in verband met het verdere politieonderzoek ingesloten. Eventuele getuigen van de vernieling van de auto (tussen 13.15 uur en 13.45 uur) of mensen die andere informatie hierover hebben, worden verzocht om contact op te nemen met de politie. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

|     |Wilp (Gld.) - Geld weg na woninginbraak                   |
Een woning aan de Weerdseweg is dinsdagochtend (06/02) vroeg het doelwit van dieven geweest. Hierbij is onder meer een geldbedrag weggenomen. Men heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie is een onderzoek gestart en vraagt eventuele getuigen om contact op te nemen.

De inbraak heeft tussen 00.30 uur en 04.30 uur plaatsgevonden. Men kon de woning binnenkomen door een raam te forceren. Eenmaal binnen heeft men meerdere kasten doorzocht. Uiteindelijk heeft men onder meer een geldbedrag weten weg te nemen. De politie heeft in deze zaak een nader onderzoek ingesteld en verzoekt eventuele getuigen van de inbraak of mensen die rond die tijd iets bijzonders hebben gezien om contact op te nemen. Men kan bellen met 0900-8844.

|     |Voorst - Geld verdwenen na bedrijfsinbraak                |
Een bedrijfspand aan de Rijksstraatweg heeft tussen zaterdag en maandag (05/02) ongewenst bezoek van het dievengilde gehad. Hierbij is een geldbedrag verdwenen. Men heeft inmiddels aangifte aangedaan. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld en verzoekt eventuele getuigen om contact op te nemen.

De diefstal van het geld heeft tussen zaterdagmiddag 16.00 uur en maandagochtend 08.15 uur plaatsgevonden. Onduidelijk is nog hoe men het pand kon binnenkomen. Eenmaal binnen heeft men een geldbedrag weten weg te nemen. De politie is in deze zaak een onderzoek gestart en vraagt eventuele getuigen of mensen die iets bijzonders is opgevallen om contact op te nemen. Dit kan via 0900-8844.

|     |Teuge - Botsing tussen automobilisten                     |
Een 27-jarige automobilist uit Brummen en een 43-jarige automobilist uit Apeldoorn zijn op maandagochtend (05/02) op de kruising Rijksstraatweg/Stationsstraat met elkaar in botsing gekomen. De automobilist uit Brummen liep een pijnlijke nek op. Beide auto's liepen beschadigingen op.

De melding van het incident kwam omstreeks 08.00 uur bij de politie binnen. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de automobilist uit Brummen op de Stationsstraat reed en daarbij uit de richting van de Bottenhoekseweg kwam. Op bovengenoemd kruispunt verleende hij geen voorrang aan de Apeldoorner, waardoor tussen beide een aanrijding ontstond. De man uit Brummen is door medewerkers van de ambulance, vanwege pijnklachten in de nek, ter plaatse onderzocht en kon daarna weer naar huis. Voor zover bekend liep de Apeldoorner geen verwondingen op. Beide auto's raakten als gevolg van de aanrijding beschadigd.

|     |Zutphen - Brand in woning; geen gewonden                  |
In een woning aan de Berkelsingel is op maandag (05/02) brand uitgebroken. De brandweer werd ingeschakeld om na te blussen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzak van de brand.

De politie kreeg rond 18.00 uur een melding dat er in woning op bovengenoemde locatie een kleine brand was uitgebroken. Toen agenten en medewerkers van de brandweer ter plaatse gingen, bleek niemand meer in de woning aanwezig te zijn en was de brand al bijna gedoofd. De brandweer heeft vervolgens nageblust. Er is niemand gewond geraakt. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand.

|     |Zutphen -                                                 |
De politie is een onderzoek gestart naar een incident dat tussen vrijdag en zaterdag (03/02) heeft plaatsgevonden en waarbij een auto die geparkeerd stond aan de Berkelkade zwaar beschadigd raakte. Een 21-jarige inwoonster uit Zutphen heeft inmiddels aangifte gedaan. Eventuele getuigen worden gevraagd om contact op te nemen.

De vrouw had op vrijdagmiddag (02/02) omstreeks 18.00 uur haar auto onbeschadigd geparkeerd (parkeerplaats aan het water) aan de Berkelkade. Toen zij zaterdagmiddag (03/02) rond 15.30 uur weer bij haar auto kwam, was de auto zwaar beschadigd. Zo bleek er onder meer een grote deuk in het dak te zitten en krassen over de hele linkerkant. De politie sluit niet uit dat er iemand over de auto is heengelopen. De politie roept eventuele getuigen van het incident of mensen die andere informatie hierover hebben om contact op te nemen. Men kan bellen met 0900-8844.

Einde berichten
---


---


---

---- --