Gemeente Teylingen

Opening vernieuwde speelterrein Munthof

06 februari 2007

PERSBERICHT 6 februari 2007 - Woensdag 14 februari om 14.00 uur opent wethouder Bert Homan het vernieuwde speelterrein aan de Munthof in Voorhout op een feestelijke manier. Op het speelterrein zijn een aantal oude speeltoestellen vervangen door nieuwe. Ook zijn de ondergronden verbeterd.

Aanleiding

In augustus 2006 verving de gemeente de glijbaan met het huisje door een glijbaan. Hierop kwamen de kinderen uit de buurt in actie: zij wilden hun speelhuisje terug. Vervolgens hebben de bewoners samen met de gemeente een plan ontwikkeld voor het renoveren van het speelterrein aan de Munthof. Op het vernieuwde speelterrein staat nu een speelhuis met dak en glijbaan, een zandbak en wiptoestellen. Driekwart van het speelterrein is voorzien van rubbertegels, die onder en om de speeltoestellen liggen.

Andere speelterreinen

De gemeente heeft inmiddels speelterreintjes opgeknapt aan de Schorrekruidweg, Veldzuringstraat en Venkelhof in Voorhout, bij de Allemanschool in Warmond en aan de Hoekstraat in Sassenheim. Daarnaast wordt de renovatie van de speelterreinen op de volgende locaties voorbereid:


* Rozemarijnhof (Voorhout)

* Willame Naghelstraat (Voorhout)

* Debussyhof (Voorhout)

* Beukenrode/ Essenrode (Voorhout)

* Geestburg (Sassenheim)

* Van der Wijckstraat (Warmond)

* Voornhof (Voorhout)

* Bleihof (Voorhout)

* Saffraanhof (Voorhout)

* Kruidenschans (Voorhout)

Verwacht wordt dat deze speelterreinen in de loop van 2007 gereed zijn.